深圳討論區 (7) 正版

318 回覆
18 Like 56 Dislike
不如你睇多次我寫咩先
唉屌原來陸支
我直接用深圳通費事煩
想請問Alipay Hk唔實名淨增值係咪都俾到錢

未去過,嚟緊打算去一次
塞咗喺羅湖
淨係畀錢應該冇乜問題,但其他功能應該受限,最好有多幾樣支付方式傍身
改去皇崗?
20號去河源2日1夜
有無人去過有分享?

去咗歡樂海岸鳩行吓
其實都係一個classic大陸商場 舖頭都係果啲嘢
最主要嚟係食taco bell 今次食個牛肉卷 都好好食 唔明咁多人屌taco bell做乜
然後行咗間咩好靚嘅書店 好多操廣東話中年女士喺度影相
睇下大陸視覺嘅書
最後去咗首爾韓國超市買咗幾盒泡菜返去食
去河源2日1夜9行下
一個人?
yes
好似廣東省都落雨
車飛酒店都訂左 是但
未去過去9行下
三津湯包個奶黃包流心 幾好食
終於回歸大陸,河源點?點解揀呢度
我上星期都有上

純粹因為未去過就去下
深圳去河源 高鐵要84~93元
一於去程坐綠皮 勁平$28.5
不過綠皮車坐2.5個鐘 唔係咁易的 上次去惠州1.5個鐘都仲頂得住
但係今次坐呢架車有餐車 一於去餐車坐全程

綠皮硬座人多又焗 好難頂的加上啲人好多食煙 成浸二手煙味

舒服好多 空氣又清新 聽講要嗌野食先可以坐
但隔離有個女人話 而家未到食飯時間 坐住先等陣再叫

餐牌 睇落唔差
不過我唔餓 佢如果叫我一定要嗌 我就嗌嚟試下

寫係咁寫 但個阿叔話24小時都有得食
2-3線城市我都鍾意住如家,都係$100-150有找
而家變晒Neo 行晒簡約風

河源有咩玩? 買米粉?
上次和諧號去廣州,坐唔到買果班,最後是但上咗班,就係坐餐車,個個都無嘢食,過咗一陣有個後生仔就醒,是做叫個杯麵,無人讓位佢坐,要服務員逐個問叫人走,要叫嘢食
我最鐘意錦江之星 都係100-150
最緊要乾淨

河源無咩做
有個咩萬綠湖 聽朝去行下 唔落雨嘅話

等陣去射箭 深圳唔平
河源幾平
恵州之後都開始有人叫野食
我得返半個鐘就返位坐
硬座環境已經極惡劣
嚟到了 好大雨 唔想出街
不過如家酒店CP 值極高

去左射箭
深圳有得射但唔平
呢度好平

點評買券 半個鐘38任射 阿叔仲會教你 勁抵

覺得近左啲 熟手後無乜挑戰性

12支有11支上靶

射左5round, 即係60支 抵啊
射完去食野 同惠州一樣 呢度流行食豬腳粉

20蚊 好多件

之後去條步行街 同其他地市嘅係100%一模一樣叫做行下

呢間河源出名 不過同其他廣東省城市甜品店差唔多

返酒店再叫外賣 唔夠飽
唔知點解紅包-15 好正30蚊叫咁多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞