[BUNNIES] NewJeans討論區(80) - 新牛不歸,三月的柳絮不飛|繼續苦等回歸

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
關依家個文化 風氣事

過多十年八年可能得翻幾十秒聽
因為Tiktok 認真
Pham
Tiktok收咗皮啦
係 即係啲人寧願睇一百條抖陰片/reels
都未必會去睇一條90分鐘嘅電影

而你問啲人睇完啲抖陰片 知唔知睇咗啲咩
一百萬個人都無一個知道自己睇咗 睇過啲咩

佢哋旨在kill time 啫 所以點解啲歌由原本3 4分鐘開始慢慢縮到2分幾

現代人耐性有限 無人會再care個質感係點
求巴認真mode
我唔鐘意呢種文化 但亦無可奈何
成個影視業比抖陰搞彎晒
我覺得掉返轉,有咁嘅風氣先有Tik Tok
下幾代人好快變文盲
Hyein靚聲
速食文化
IU新歌Shh裡面NewJeans惠仁的part

影片
https://twitter.com/i/status/1759866837100282048

惠仁參與這首歌的featuring

來源: theqoo https://theqoo.net/square/3113848882

1. 真的唱得很好....

2. 想看錄音花絮ㅠㅠ 惠仁的聲音太好聽了

3. 哇,唱得非常好耶????

4. 惠仁唱Get Up的時候我就覺得很棒了,但是現在又唱得更好了ㅋㅋㅋ

5. 唱得很棒,惠仁的潛力真的很不得了

6. 在NewJeans裡面,我非常喜歡惠仁的音色,希望以後可以出solo曲

7. 唱得很好,讓人更期待她的未來了

8. ㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠ 真的好好聽

9. 哇,我雖然本來就知道她唱得很好了,但不知道會是這種程度

10. 天啊,沒想到惠仁會唱得這麼好,這邊的節拍很難,但她唱得很好,聲音、技巧、情感都很棒

11. 我們惠仁是天才ㅜ

12. 之前就知道惠仁的音色很棒了,感覺她真的非常適合這首歌

13. 哇,我起雞皮疙瘩了

14. 惠仁是08年生的ㅋㅋ 我們家老么也是08,但這個跟我們家的完全不是一樣的聲音啊,太瘋狂了..

15. 哇,已經開始期待solo了

(轉載請註明 韓網評論翻譯站,謝謝~)
Phoning 係咁po出道期啲相丹b 都話kind missing good old day
我希望有日惠仁啲專唔再係賣130 140$一隻
我都想試下買唔到佢啲專 要食炒價買
唔想打擊你
但呢兩三年內有啲難
唔緊要 佢開始多人鐘意就好了
睇it’s live嗰啲片下面都係大量惠仁打手
新綜藝好好睇
有咩新綜藝
原來係咁
公司在今天宣佈新女團 I'LL-IT 將會在下個月25日,帶著首張迷你專輯出道。這也是 HYBE 旗下繼 LE SSERAFIM 和 NewJeans 之後推出的第三組女團。
全新女團 I'LL-IT 是透過去年九月的選秀節目《R U Next?》推出的五人女子團體,由四位韓國成員YUNAH(盧玧我)、MINJU(朴敏珠)、WONHEE(李沅禧)以及兩位日本成員MOKA(境 萌花)、IROHA(外園 彩羽)所組成。

新牛資源是咪會被分薄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞