BofA 二月FMS出爐(多圖)

45 回覆
30 Like 2 Dislike

NVDA短期目標價931
https://lih.kg/3626205
收到你
Ching有冇3月BofA可以share下
BofA每月會進行一次Fund Manager Survey (FMS ),調查對象屬於 Long-Only 基金,這一類基金反應比較慢,操作策略相對保守,與對沖基金 (Hedge fund) 不同,不需要過於積極獲取Alpha,通常等局勢有較大的確定性才會有行動。通常當 FMS 經理人極度悲觀、或極度樂觀時,便是比較好的逆向交易(Contrarian trade) 時機。

如果work, 呢班基金咪係咁輸?
咁d 退休金咪蝕到hihi
呢班long-only fund玩唔一樣嘅遊戲,適合做contrarian trade嘅時機亦唔係經常出現
就咁睇張chart 都係一半一半
唔中果d 冇圏,冇乜參考價值
你要所有chart綜合去睇先知班基金佬諗緊咩,嚟緊會點部署
其實諗深層
呢d long only fund 係市場上最大果d, 如果集體睇bear/cow
邊有其他力量可以扭轉到
d hedge fund 同佢地比係一條毛
成件事背後logic 係點
仲有貨幣市場基金,呢度有接近6兆美元規模,如果減息到時資金慢慢會回流返股市
樓主點睇nvda 同一眾semi 股?
好想睇新一期啲stat
3月FMS未出,我幫你催催BofA快手啲

more plz
BofA 3月FMS出爐 (多圖)
https://lih.kg/3654944
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞