有冇人儲開F1 模型? [多圖] 2

99 回覆
8 Like 7 Dislike
咁其實啲網台訂緊咩?
Spark 都未話整
香港網店跟外國大舖嘅玩法 老閪都訂住先大不了refund
佢哋預咗Spark一定會出首勝 爭在幾時公佈出貨時間
btw carmodel預計2024 Q3派貨 聽住先 分分鐘變咗聖誕禮物

終於收到嚟自荷蘭gpworld嘅Spark 1/43 RB19邁亞密特別版 好耐冇幫襯spark 喺FB見到忍唔住買佢返嚟

個盒用返拉花嗰三色stripes 側邊寫咗Max完成賽事嘅時間 冇乜特別

揭開個盒就見到Max mark住個一號
盒入面包埋position board pit board 最重要係隻公仔

實裝之後 細節上差唔多跟足現實 除咗左手擺放嘅位置同張相有非常輕微嘅出入 因為呢兩塊板好脆弱所以我唔拆出嚟display

Spark一如既往非常注重細節 明顯見到sidepod同埋尾wishbone上面嘅carbon fiber 車身顏色比Minichamps更深色 同真車比spark好似over咗

有閒錢嘅巴打想買Max模型但係唔想等Minichamps 呢部值得一試
拉花實在正 ,我都入手咗 minichamps 1/18
巴打好似比較prefer Spark多過Minichamps,
AUTOART架MP4/6到咗,唔敢開
雖然係Berger嗰架
Minichamps唔整公仔真係嘥料 所以今次我冇買官網版
2021法國摩納哥有公仔 特別拉花唔整公仔 今次Spark識做 特登整部特別版 Spark又贏
真心希望佢哋整少兩部Max普通版 投放多啲資源喺其他模型到
唔知你呢個結論係點得嚟 睇返以前啲post你就知道我玩開minichamps 只不過上年冇訂官網版先入手Spark
到目前為止 overall我都係鐘意minichamps多過Spark㗎
係唔鐘意m記鳩整車胎同派貨慢啫
鳩整車軚已經係死罪啦
好正,有啲心動
其實係死罪嚟㗎 但係Minichamps處理外觀優勝過Spark
加上我鐘意NA年代嘅車 有Minichamps情意結 即使佢鳩整都選擇原諒佢

但係我都會建議近代嘅1/18一律買Spark 整大車將details放大咗 Spark做得非常精細 同級數冇對手
推po

有冇消息出麥記摩納哥站拉花車仔?

Spark好似未有消息
Minichamps官網有pre-order 深信大家都係唔會訂Minichamps
Minichamps出廢圖部MP4/8
有公仔同埋巴西奧地利國旗
係時候訂車啦
又諗緊1:18定1:43
Miami 細牛特別拉花
奶首勝
摩納哥麥記冼拿拉花
仲嚟多部圖
MP4/8
麥記冼拿拉花
Why not both
比想像中靚
以為bburago好似1:43咁簡陋
個盒係淘寶間官方鋪跟埋,本身係得紙盒
有冇巴打知道點樣拆minichamps麥記萬寶路個barcode
諗住換萬寶路水貼但係唔識拆原裝嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞