[大家點睇?] 私家車考牌遇單車男上斜路 學神從後慢駛無爬頭 網民揭路試結果

179 回覆
146 Like 11 Dislike
X健
咁我跟規例講啫,實際點做睇個學神手車點囉,我學嗰陣試過咪識
通常肥嘅時候會話俾你聽肥咗啲乜嘢
:太慢喎
:太近喎
:冇望鏡喎
如果呢part佢冇出聲 可能呢part真係冇嘢
亦都有機會係一早已經大剔咗
所以去到呢part就出聲都廢撚事
剔咗邊格?
考官有冇出聲?
我考牌都爬過巴士頭 最後pass咗
我係考柴灣大巴 喺翠灣邨對出巴士站嗰個位爬
仲要爬頭嗰陣有架寶馬痴住我屎忽行
應該係肥 個車速太慢 路權撚本身仆街嚟
根本佢哋連交通規例都未鳩識就踩出馬路
點解未考過試冇牌可以係車路行車?
正常考牌官會出聲叫你過 趕住收工
請問片中單車人士犯左邊條交通例?
我個fd渣開私家車 渣左十幾年 搵食原因要考埋van做送貨
佢考果日就係有架慢車係前面阻鳩住晒 佢走去做晒成套動作爬頭 呢下即肥
學牌可以上高速?
你師傅揸比你睇定你自己偷雞揸咁癲?
好撚癲
唔G佢有冇牌
但又咁諗
落車咪得
其實個人要幾咁自私先可以唔理其他人,繼續自己享受踩單車
「理論上」除非單車停定喺度,駕駛者先可以當佢係死物爬頭
實際上,快快手手一腳油爬佢頭就算啦
考車其實係做戲
on 99 撚係
以前師傅教 爬生車頭必肥 老閪都等
我嗰陣住英國,有上高速,但係X健幫我申請快期,所以喺香港考,然後轉返個牌
根本考車係睇個官心情點,考第一次上咗勁多堂最後都肥,隔咗成年後排尾期差d車都唔記得點揸就反而pass,但係兩次都係考同一條線,第一次手車仲好,望鏡仲要足過第二次
連登仔連揸車都有優越感
你有鬼香港考過車咩 唔識係到扮識
呢單野肯定唔會衰呢樣
香港考車就係咁on9
你睇鏡唔夠大動作都可以屈你無睇啦
考車點唔跟考車套玩法

不如你試下答:
如果你係行人過路處(非斑馬線波波燈) 得一個路人企係又揚手叫你過
你過左會唔會肥佬
即係你響英國上調速,但香港考?
都話考車還考車
自己揸一早走撚左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞