黏土人同好區 (30)

534 回覆
5 Like 1 Dislike
呢隻真係好靚,佢同上年嗰隻都係第一眼望到就shut up and take my money
不過近年啲盒嘅設計求其咗,以前啲盒都值得畀貴少少
以前….真係抵食夾大件
依隻其實係我心目中真係好唔雪初音(啲配色),但真係好靚,難得衝到先行就衝左先

其實我對盒既設計算無咩要求,反而寧願佢出多啲配件

依家新出啲初音我9成都有收,都有後追返啲雪初音,以前啲土人真係有誠意好多,勁多配件,依家好似開空氣咁

附上之前去日本抽到既一番賞同土人,諗緊入唔入埋Figma

其實除咗初代嗰3隻+肥版同2.0,其餘嘅確實有雪嘅元素,但就算個名唔叫雪初音我覺得都冇違和感,13年叫初音ミク 白無垢ver又得,18年叫初音ミク 鶴巫女ver又得,今年叫初音ミク 冬天的佳餚ver又得,反正雪初音呢個系列我當係每年一度嘅特別版初音,初音嘅話佢整得靚唔太伏基本上我全部都收
因為我一路都覺得雪初音都係藍白主調,所以今年係暖色系(橙)有少少唔慣 (但無阻我狗沖先行,又係一出就shut up and take my money)

依家等緊玉桂狗聯名version出貨 ,依隻拎黎送女一流
13 14年個盒係最靚
又大盒設計又靚
以前好期待 而家反而冇左好想買既感覺
想問有冇台座可以雙腳掂地
定係我整唔好個位
係你整唔好
最近WF 出個啲成品圖有冇邊個開始接受預訂
我兩隻係amazon訂既土人出唔到貨
個CS淨係賠返1000YEN
垃圾
仲要係promo
即係要用返喺Amazon度

起碼都要照返之前啲case咁賠返炒貨差價

去二手鋪買左
老秋?
沖繩

估唔到都有土人買到
有無地址
下次去睇下都好
http://www.mangasouko.com/chinese/index.html

原來好多分店
我都係朋友去睇二手袋我睇玩具
屌 新policy唔再係660yen 運費
係multiple 660yen
屌 特典又貴左
日本官網?

日官集運開始無著數
國際搵人夾3隻
不過如果咁煩不如搵舖訂
暫時現貨死貨仲可以夾
但係訂貨就同國際版一樣唔同款冇得夾單
就算係同日出貨都係

但係話遲啲用某啲方法俾錢會有得夾單
但係未講詳細
佢咁搞法我估鋪訂都會貴咗

仲有勁on9佢更新完官網同online shop之後要新嗰邊睇唔到未出貨舊單
舊網停一半留返嚟俾班舊客睇單用

新網廣告highlight嗰度大張到擋曬成個browser
普通新貨同官網限定貨又要分開兩截係咗碌先搵到勁難用
唉本來諗住等多陣睇下有無野訂再一次過落單
直家要逐隻俾運貴左勁多
咪係 每隻貴660運
仲要官網價
無愛真係唔會再係GSC買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞