HSBC Canada 三月正式收皮,大家點過錢去加拿大?

143 回覆
4 Like 38 Dislike
今日試過去RBC ATM攞錢,要收$3手續費
RBC on99
我activate咗Citi 20K daily overseas withdrawal都淨係比我撳400CAD
你係邊間撳?
我最後走咗去CIBC撳
3.50 CAD charge
想問下 係扣你戶口入面嘅港紙定加幣?
因為之前有見過人講用world debit提款 即使戶口入面有加幣 都係扣港紙做即時兌換
CIBC啲機嘅話會彈出嚟問接唔接受佢地個rate
decline就可以直接喺CAD saving度扣+3.50CAD
仲貴過RBC
咁RBC都唔比我拎多過400
撳400cad 收3.5cad手續?
係唔係city入面嘅加紙戶口?
無論撳3蚊定撳3000蚊都係一樣收3.50
rbc張卡好肉酸
係APP 可以SET, 一日好似12萬HKD, TD一日可以拎10000CAD !
請問係直接回加幣戶口既? 用 hsbc 定citi
一次5000LOL
試過係TD atm用hsbc張debit card撳錢
但撳極都話超出提款限額,不論我撳500定5000都撳唔到
我已經set左海外提款同提高limit
想問下你有無set過任何野先撳到?
架下拎唔到錢好迷惘
用citibank global wallet 都係
暫時未見到唔收的atm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞