HSBC Canada 三月正式收皮,大家點過錢去加拿大?

143 回覆
4 Like 38 Dislike
TT咪2百幾
IB限咗CAD withdrawal/deposit唔可以多過10K喎 請問錢多可以點轟呀
IBHK HKD to CAD 限咗CAD10K per month
除非你transfer from IBHK 少過10K
如果唔係都係用返銀行換錢再TT
仆街IB 俾錢你賺都唔要
citibank 免費
玩爛左係咁, 遲下可能citihk都唔再免手續費tt
早走早著
唯有入錢落去IBHK之後轉做IBCA
一世人一次機會
citiplus TT 過CA acct 都係free?
你要轉左 CAD 先,用個app唔使錢
citi 個 rate 唔差
另外唔同銀行收TT有唔同rate
印象中係十幾蚊CAD
另外有D 例如 EQ bank 收唔到TT
有D收TT唔使錢,例如 simplii financial
simplii 實際上收 佢parent bank CIBC 收返15蚊
原來係咁
所以我就俾個十幾蚊算
又唔係日日要轉錢
滙次錢係幾十蚊嘅事都有咁多人搵邊間唔使畀有冇咁窮呀 身痕換錢嗰陣做埋一個星期定期都有幾十蚊息口 咁都唔夠cover條數
想問下係咪會冇晒hsbc嘅atm機?
邊間CA bank收TT手續費最少?
TT手續費你匯幾都係收咁多
我上次匯150萬加紙
OCBC都係收我2xx港紙
RBC收我17蚊加紙
都唔明d人做乜周圍問邊到匯錢平
OCBC個rate有時仲好過IB
一次過匯大額咪唔煩, 但有需要頻密咁匯咪要搵個最抵既囉
thanks巴
Wise有冇咩唔好
用左一排 覺得好撚方便 睇唔到有咩缺點
邊個平咪用邊個
匯率,手續費etc
ocbc sg 個rate 好過ib咁癲?
想問各位巴打 年尾去加
本身諗住年中係香港申請加拿大HSBC
而家有邊d加拿大銀行可以遙距係香港開戶
cibc
Wise 都方便
instarem 應該最抵
要 send CAD 就開加拿大 account
要 send HKD 就開香港 account
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞