HSBC RM

72 回覆
7 Like 32 Dislike
銀行呢啲嘢,我存錢喺你度,之後最好我唔使煩你,你亦唔好煩到我,河水不犯井水

我個RM?都唔知佢男定女,姓甚名誰
就係明合佢要SELL野我都按時間去....去到佢唔見人呀
咁係邊個問題呀
終於有人睇得明我想講咩
銀行有投訴部
你可以投訴RM唔幫你做定期
啱呀

我西亞中過招
因mortgage開戶時開左Superme
但由於mortgage同老母聯名,系統計唔到做資產結餘
一年後開始收我min charge

打畀RM好聲好氣咁講,佢話幫我waive
點知冇晒聲氣,繼續charge多我兩個月
打去hotline問,點知佢話一定要搵RM搞
我話想投訴個RM,佢話要落返分享搵分行經理
又八卦一問,

D 最普通保險係咪RM 都冇乜value, 例如自願醫保, 全年旅遊保

之前想買, 佢同我講網上discount 都一樣, 可以網上自己做, 當然我冇所謂的, 自知自己唔係有錢又唔會買fund

利申平時只做定期, 大家都冇乜搵大家(有野最多都係電話講)
買之前就係,買完咪打回原形
你Premier咪去拎籌係sofa等埋櫃位搵staff幫你做定期囉
搵RM比機會佢sell你野咩
講真人地都係sales
有野做分新銀錢呢d 時間
一個有張千萬單
幾十個有張百萬單
又幾十個放千萬casa係戶口
同一大堆min thershold既account
人地點都會prioritize

定期黎計
用戶口錢做對rm黎講叫好過冇
你打去講我想係中銀打兩千萬過黎就唔同講法
10億casa都有用既
冇用既係佢冇十億姐
retail 既RM 根本就係零生產力既冇用職位, 淨係識sell 你買product, 又唔撚會幫到個客賺錢.

Private bank 既另計
各位HSBC用家
點解我喺app度做定期呢
1%都冇 (舊資金)??
間間銀行RM都一樣架啦
搵食姐
樓主,建議你去匯豐投訴,同佢哋講如果唔俾個交代你,會向金管局投訴。

就算投訴成唔成立,佢哋一定要開file,到時又要聽錄音,搵當事員工問話,佢老細又可能要幫手,煩佢哋一大輪都好。亦有機會影響個位RM 係老細們既觀感
個RM之前同我講....網上/APP自行搞個rate一定唔會好
要親身落分行先會俾到個好少少既rate你, 目的當然係sell你野啦
舊資金 想要 4-4.5% 3個月
係咪冇咩可能
唔係(上次做4.2定4.3唔記得)....不過點都要落分行搵RM同你搞
我打電話俾佢
佢話得 3.5-3.8 唔太記得
落分行唔搵佢得唔得
RATE 呢樣野真係可以日日唔同....我答你唔到喎
你都係問RM新/舊資金差幾多啦....一係你去分行拎飛排返卓越用户個窗口, 一樣可以做到唔洗搵RM
冇,得life單先有用
Annuity 都冇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞