HSBC RM

72 回覆
7 Like 32 Dislike
一句講晒
樓主無錢 唔係RM目標
我老闆有5m 想做定期或者買bond
好簡單既instruction, 想知最靚offer 或者有咩product 揀
叫條撚樣打黎,日日都拖
話自己好忙

痴撚線
打個電話都要就你時間?
應承左4點打黎,最後又消失左
唔係話5m 好多,但都想知即係有咩option
我都知一百萬好少錢,其實HSBC 不如升primer 要求既balance,或者者一定要俾到RM incentive 先可以keep account la

利申:年年只係攞利是封,做定期買下股票無買其他產品,RM 差不多message 都唔會覆
打個電話話唔得閒 再約
好過放飛機啦
呀總行rm 網上都禁唔到現有資金啦 點樣一樣呀
唔係話唔畀你用只係你唔好expect RM會serve你你自己慢慢排返counter做啦
你唔比服務我點解要比生意你

唔怪得我
我係上一個回覆講咗, 完全接受銨行一開始講明做定期就唔會提供任何RM服飾
而非RM主動打黎約你某個時間, 你去到分行唔見咗人
搞清楚呢點OK??
如果約咗你又唔出現 姐係依家有第二個客開緊單
如果連電話安撫都無個
姐係佢睇過你profile覺得你無value 有第二個客值得佢花時間多啲
至於點解會約你 因為佢跑數要打call 你只係喺個list入面嘅人 可能有微量機會sell到你都約咗你先 到時有value 嘅上一個客開緊單/walkin客開單 咪放置你
就算係8球嘅戶口 例如係廢老做定期 已知咩都唔會買
有啲banker都會連見都唔見 個客就算嬲到仆街都無用 downgrade 你個戶口佢都唔痛

講到尾 做得跑數狗 你可以話佢無禮貌 話佢service差
但呢行就係咁 佢serve得你好好但比人捽到仆街嗰陣都唔會有人可憐佢
你唔鍾意 有差嘅體驗都係正常 你可以轉第二個rm什至第二間bank
但唔開單淨係做定期嘅客去到邊都係無value
你自己知自己事 唔係有幫襯 就當自己無rm啦
就算佢打黎約你 你都唔洗理佢
可以投訴
用正式書面投訴

搞大件事 有機會影響到佢地份花紅
你第一日用銀行服務咁

兩個I業務,RM就好歡迎起勢咁奶,其他業務就專窗898唔好阻住佢

佢叫你落去搵佢,都係想sell你life
個問題係個rm叫樓主落分行想sell野
等成半個鐘都唔見人
關樓主咩事 就算係買保險都唔撚幫佢買啦
咁買 ELI 果啲 RM 有冇佣?
HSBC d product 傻仔先會買 啲rate貴到
用hsbc只係貪方便 買野絕對唔會係hsbc買 rm更加係廢
你搞笑咩,唔好話5M啦,你一億話要拎去做定期而唔買其他野,你揸住10億都冇用啦,根本就唔會有人so你
而家喺銀行開高級戶口,必被委派一個專屬RM,表面可以更貼心,但其實未必,有時仲激氣。所謂專屬,只係你專屬佢,但佢唔係專屬你,因為佢唔止你一個客,但你有事就只能揾佢一個。客戶同RM嘅數量關係,低級戶口係 many to many,高級戶口係 one to few。問題係呢個RM係由銀行指派畀你,唔係由你揀,遇着個唔好或唔夾嘅,想換就麻煩尷尬。反而低級戶口冇所謂專屬RM,遇着個唔好嘅就揾第二個,冇尷尬。
呢排有啲promote會有
卓越係咁嫁啦 尚玉會好少少囉 佢少啲客湊
有,lur飯應serve你

最好係買佢地呢排推嘅eln
唔怪之得,幾年前買 2800 之後好好服侍,近年冇幫襯連換新鈔都有困難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞