俾人呃過嘅你真係永遠都有條刺

75 回覆
180 Like 6 Dislike
唉 但真係好愛佢 想像唔到生命中冇左佢 如果以後冇得見佢點算好想喊

我連諗都唔敢諗..冇左佢一定會好難受
唉 但真係好愛佢 想像唔到生命中冇左佢 如果以後冇得見佢點算好想喊

最怕係有一日失望到無左佢都無感覺

最怕係有一日失望到無左佢都無感覺

係。。。。我都成日會諗 希望唔好有對佢死心既一日
冇錯
好撚同意!
女人都係天生的騙子
睇完有d眼濕濕
唔好話男女間啦

朋友間都會有條刺,以為人地係好朋友點知發現人地當你係普通朋友/朋友都唔係
一齊左幾日已經呃我
同個女同事曖昧又要呃我
你話你地清白 其實唔熟 咁咪唔好再搵對方囉
應承左唔好再搵對方又呃我
仲要賴我成日發脾氣先呃我

咁第一個謊言呢? 明明我咩都冇做過嘅情況下已經選擇呃左我先

仲要講完大話之後: 係,咁我今次呃左你囉
無良心 無悔意 無愧疚

我信佢我先叫佢應承我唔再搵姐
原來好多野應左就算
連自重都唔識

你會俾多幾多次機會佢?

俾左兩次
佢地都仲來往
仲要話我逼佢唔搵個女同事
話唔會唔搵對方

我已經唔可以點啦

不過好想死
好痛
連錯都唔認

每個人都有social嘅自由真係一個好好嘅藉口
between絲打原來隔離po都有見到你

好撚嬲

仲要講到有問題果個係我

我直接同佢講 覺得你好嘔心 點解可以係我面前就咁 係背後就另一個人咁對我 真係好撚嘔心同陌生
已成ex 仲有掛住
其實就算分咗手, 以後再拍拖都係會好多疑

有冇人都係咁?

有冇人都係咁?

依家現任好好,但我心入面都唔會信哂佢
我信我自己多
岩岩嘈完交 又係因為個信字
睇到呢個post 想喊

有冇人都係咁?

我信我自己多

信自己先係最有效保護到自己嘅方法
有時唔係唔想信
而係想留啲空間俾自己
之後發現左原來佢有講大話都無咁hurt
有時知道左個大話真係好心up
佢主動坦白都仲話好d
起碼佢係內疚先會同你講
如果係你自己發現真相既仲傷十倍
原諒唔到唔洗迫自己原諒
刺就一定喺度,之後點樣行落去隨心就好
最緊要以後愛自己多d、信自己多d
依幾日先知道佢好多野
明明拍左三年 同居三年
但係個一刻覺得佢係另外一個人禁
好陌生
佢主動坦白都仲話好d
起碼佢係內疚先會同你講
原諒唔到唔洗迫自己原諒

無錯
搞到自己咁難受咁委屈做咩
同埋依家好多人啲愛情觀都係拍左先,唔啱就分手
講到尾,你都唔會知道對方係咪視你係最後一個

我直接同佢講 覺得你好嘔心 點解可以係我面前就咁 係背後就另一個人咁對我 真係好撚嘔心同陌生
已成ex 仲有掛住

我而家睇番初頭一齊果陣啲message
明明叫我分多啲時間果個係佢
而家背住我同第二個女人一齊數臭我果個又係佢

我都覺好撚嘔心 好撚心寒 個人震晒

有時覺得錯都唔係問題
但錯完唔覺得有錯 覺得要去改先係問題真係痴撚線

問佢會唔會再搵再約個女人
都仲要答會

點解而家冇晒浸豬籠呢啲野
佢主動坦白都仲話好d
起碼佢係內疚先會同你講
原諒唔到唔洗迫自己原諒

連內疚都冇真係仆街到
我都唔知仲可唔可以叫佢做人

有冇人都係咁?

我信我自己多

信自己先係最有效保護到自己嘅方法
有時唔係唔想信
而係想留啲空間俾自己
之後發現左原來佢有講大話都無咁hurt

曾經都同自己講過唔可以信晒佢
但估唔到發現被背叛嘅時候都係好傷好痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞