[單機武俠撚] 新古龍龍群俠傳單機版古龍風雲錄出咗

110 回覆
9 Like 2 Dislike
我都係唔想開2周目
同埋d角色強弱差太遠,用陸小鳳,楚留香,李尋歡都玩晒
其他角入隊都好少用
玩緊二周目 一代宗師難度

今次個難度無之前個啲咁誇張

一同目練下功 無食其他秘笈同加點藥

學咗幾個內功都爆到

一代宗師都唔難好多

係啲怪閃避高咗

隊友嘅話 因為大部分戰鬥都係上得4個

所以我今次想用下其他人

胡鐵花 係我小說入面最中意嘅角色

係隻game到就⋯⋯可以話係全game最廢

核心技能醉意只加防唔加攻 但比人打一次就扣一半層數

而如果玩閃避流又失去咗醉意嘅作用 變左打人唔痛 一係閃到一係就一半層數
遊戲性就唔講 劇情嚟講
敗筆就極少原創劇情 絕大部分都係跟小說
前面明明師姐似會引申新劇情 無啦啦就咁死左
好嘅就縫合得幾合理 對白幾有古龍味
主角同沈天君呢part原創寫得唔錯 幾得人鍾意
不過難為沈浪俾人nerf得好慘 啲戲份仲俾主角搶唔少
成日就係度守護守護唔知做乜鳩 原作明明係最強主角
反而王憐花寫得好
另外如果仲想出續作寫青龍幫
起碼白玉京唔好路人樣仲要寫走埋
btw女角插畫最鍾意係林仙兒 蘇櫻 師姐
咁本來呢幾隻角係書入面都係最強
你總唔會Expect朱老闆會勁過小鳳掛
就好似機戰咁,永遠一堆角都係倉庫角
不過問題係4個位完全係弱智
想平衡少少,主角,盾,奶,已經得返一個位
全攻型就主角,楚,陸,探花
連沈浪都塞唔到

其實6個都唔過份,岩岩好
冇睇過古龍,抱住支持心態買咗+試玩,暫時玩咗兩個幾鐘,唔算好吸引到我繼續玩落去
俠客、河洛群俠、俠之道我都輕鬆90hrs up,可能真係冇睇過古龍冇乜代入感
晏啲再開嚟試吓繼續玩
林仙兒個乳搖animation 好好笑
對奶搖到好似有生命咁
啲支配語音好撚難聽
一開人物選單聽到含撚咁嘅捲脷音
就已經熄遊戲唔想玩
古龍小說好值得大人睇
由前面多情劍客無情劍 到就算到後面長生劍,精彩深刻,人生得着都好多。

唔係殘咗應該冇人可超越,如果你唔執着文筆
細個睇過少少,佢啲文筆我接受唔到金庸全系列睇晒到翻兜
我玩到要搵4張尋寶圖碎片果到
搵到3張,請問係咪係大地圖行嚟行下搵到d商人或者打架就拎到架啦
想玩武俠game 不如玩大俠立志傳
俠隱閣後,我會睇清楚先買河洛d game
我係出咗完整版先買俠之道,又覺得唔錯
最大缺點係主角左右唔到劇情嘅發展,其他部分都幾鍾意
大俠立志傳冇乜主線,玩兩玩就唔知可以做咩
都唔知夾硬加坦奶元素入去做乜撚
其實隻game古龍味都幾好,戰鬥真係要搞搞佢,每場可以用嘅人又少,坦奶又不倫不類
好快的劍…
有無人係用sd玩?
想知sd oled玩會唔會好唔方便
佢唔支援手制 點SD
主要係劇情真係太垃圾
完全吸引唔到人玩落去

而家部電腦唔係好推得郁隻Game
sd 駁 mon 駁 mouse keyboard係咪同正常電腦一樣無分別?

其實買左好多Game,但個腦成日都超熱
驚會燒
呢隻都推唔郁不如換機
上網睇第三章完峨嵋派有得解李尋歡同江小魚
支線攞易筋經同嫁衣神功,
但係點解我唔見有既
https://youtu.be/_ihWkzz2uuE?si=yIKacuA3YxkdF4kB

算係隱藏野,可能你miss左啲野
當年武林群俠傳同俠客真心正,
可能真係時代變,而家唔興咁認真對待劇本
我咪峨嵋派結束囉,點解冇既
同埋我覺得主線有d難打,
我4個角色都升到40lv,上網睇人練到好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞