李家超老婆年齡分析

368 回覆
2152 Like 14 Dislike
影響香港首長心情>從而令佢判斷局勢更易出錯>從而影響香港經濟繁榮>從而影響中國經濟繁榮>從而富國先強兵,國家唔夠錢強兵>從而影響國家安全

樓主byebye
好奇害死
等佢公開生卒日期
之前有個post有巴打搵到1951年就有wor
1976年發生性行為嗰陣已經有相關罪行

李家超衰十一 無人講架? 佢條囡13歲生仔喎
https://lih.kg/yHQeGEX
屌過處女嘅男人都知
處女並不好屌
人地有負責任養仔
問題係邊?
再追post 原來1897香港就有相關罪行樓上巴打講咗
1897就有,要坐終身
https://oelawhk.lib.hku.hk/archive/files/355f7ec369a6eba7f40d95821ae4d603.pdf

佢有養唔起?

7/80年代養小朋友有幾難
衰11乜係養唔養得起既問題黎咩?
呢份文件寫衰十三,但李家超老婆係介符於14-15歲之間,咁係咪即係冇問題?

純學術性討論
洗咩分析 佢上任前全香港都知,有無人敢報出黎
我唔敢置頂啊,呢樣野唔知會唔會令超哥諗起2019,我唔想置頂完之後你要同我一齊剪頭髮啊
DON'T ATTACK US!!!!
未有仔女嘅人先講生活穩定先結婚
仔女都生埋仲到你揀生活穩唔穩定
擺明就係有啲現實結唔到婚
咁撚搶口嘅人 身無屎一早出嚟反駁咗
14-15都有罪 但係輕D

Every person who carnally knows or attempts to have carnal knowledge of any unmarried girl, being of or above the age of thirteen years and under the age of sixteen years, shall be guilty of a misdemeanor:
12歲都屌
毛都未出齊
無咩事實根據嘅分析好戇鳩

都已經列哂啲相關人物的年齡,呢啲唔係事實根據?
任何事當然都有幾百個可能性啦,但而家就係基於呢啲事實去分析同推斷最合理同最有可能的結論呀嘛,你識唔識咩叫分析?
咁林麗嬋幾多歲
5. Every person who carnally knows or attempts to have of girl between 13 carnal knowledge of any unmarried girl, being of or above the and 16 years age of thirteen years and under the age of sixteen years, shall be guilty of a misdemeanor: Provided that, where both parties are Asiatics, a girl shall not be deemed to be unmarried within the meaning of this Ordinance if she is duly married according to the laws and customs of the native country of the girl.

Provided also, that no prosecution shall be commenced for an offence under this section more than twelve months after the commission of the offence.

會唔會係一有咗,佢哋即刻擺酒結婚成為傳統習俗上嘅夫妻,如果唔係個女仔去做產檢/ 生仔果時醫院知道有女童懷孕當時應該就報咗警。然後到條女夠16歲再入紙登記做法律上嘅夫妻?

最後果段話由犯罪時間起計超過12個月後就唔可以進行控告?即是同13-16歲女童非法性交得12個月追塑期??
同樣道理國安法有追溯期又係咪好on9?
我一路都唔明澄清同反駁有乜分別。不過睇完呢條thread 就諗通咗。

澄清係彼露事實,或指出不符事實嘅訊息。
反駁嘅重點唔係事實,係要令對方啞口無言。

所以叫反駁隊唔係澄清隊係好正確嘅。。。
你殺左人,廿年後自動脫罪得唔得?
正一on99

國安法從來無問題,任何國家都有
如果係鄉下出黎乜都唔識可以先學下野
現在唯一問題只係對香港同中共唔信任

所以話好多連登仔都白撚痴
連屌個重點都未撚識分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞