一手居屋/綠置居/首置盤討論 - 17 (居屋2023揀樓中)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有冇人知道重售單位今日銷售情況?
要聽日公佈先睇到

因為用呢啲數字做基數再排次序
正常
WF13xx 唔知有冇機
官網未更新,你7點左右㩒入去睇銷售情況就知有咩剩

群組啲人鍾意睇成交記錄冊,但有啲hold咗嘅單位會睇唔到
家庭隊應該大部分都唔會棄
我遲你1日 如果仲有高層1房我都諗下
2房一定冇
白長number跳得好快
9/2已經過2千
家有一老 如有一寶
朗燃 WS-3xxx 係咪理解為前面3000條友唔要先到我
房協正進行五個專用安置屋邨項目,安置新發展區或重建項目受影響住戶。發展局今(31日)表示,由房協興建的元朗洪水橋/厦村(第一期)「樂翹軒I」與粉嶺百和路兩項目將於今年第四季起陸續入伙,屆時會編配合資格住戶入住資助出租單位。另外,「樂翹軒I」約300伙資助出售單位將於2月15日至3月6日接受申請認購,房協今日起已通知有關住戶。

原文網址: 安置屋邨|房協洪水橋資助出售單位樂翹軒I下月推售 料第4季入伙 | 香港01 https://www.hk01.com/article/986752?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
應該係單人4000幾個裏面嘅排第3000幾
優先次序號碼排係12000左右係咪一定冇機了
得400幾個單位 仲問
你包尾咁濟喎
WF- 4 係咪第一RD 揀?

又比政府昆錢
單人有萬幾個申請

家庭4000幾
嘩 你係假膠有心冼鳩人定係真心膠戇鳩唔識

首先兩公婆是但一個人抽都好 另一半個名都一定要落埋去 否則會dq

第二 話到明家有長者隊 起碼2個人或以上先叫做家庭啦 仲要老點人叫人長者老豆自己抽 就算唔dq都係排單人隊 100歲都無用啦仆街
佢意思應該係唔洗一定"長命契要一老一嫩"
可以兩公婆抽就得 是但一個過60就可以
白核排4000幾 一早交左審查資料 之後冇任何消息 想知係咪正常 眼見個個係咁補資料 自己就冇消息 感到不安
朗然

房協每邀請10位申請者選樓,當中包括3位綠表家庭申請者、1位綠表一人申請者、5位白表家庭申請者和1位白表一人申請者選樓,惟一人申請者只能選擇一房及兩房單位。

申請類別 申請人 配額
第一至四類別 舊樓重建戶 85個
第五類別 綠表家庭 101個
第六類別 綠表單人 34個
第七類別 白表家庭 169個
第八類別 白表單人 33個

白單過50 係咪都唔洗諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞