攬炒裝修界 你問我答2

309 回覆
14 Like 3 Dislike
木紋磚 硬底7萬 內
打拆舊地板 1萬內
全鏟批灰油漆一底兩面 7萬內
唔該曬,想問埋廁所拆浴缸轉企缸 鋪番磚要幾錢?
一般13000-20000 都有 視乎你要求 因為你入面條喉高左 要做地去就要升高沖涼位 如果唔係駁新喉又有機會牽涉改外牆喉

你77地接受到既13000都有人做到 因為你9成追唔通番d原有瓦仔位
一般13000-20000 都有 視乎你要求 因為你入面條喉高左 要做地去就要升高沖涼位 如果唔係駁新喉又有機會牽涉改外牆喉

你77地接受到既13000都有人做到 因為你9成追唔通番d原有瓦仔位
日本有時見馬桶個水位可以好高 (aka 廁板同水面距離比平時短), 想問下係咪同去水位有關? 香港無可能做到?
睇情況 有啲20年都keep得好

有時新做做得唔好反而漏水
想請問新樓淨係想改房門口位,其他咩都唔整,大概要幾錢?唔牽涉所有電掣位的
維修好執過換新
又唔怕翻手
有咩就話舊窗問題
想請問,全屋400呎 剷底油牆大概幾錢同要整幾耐? ,同有冇話點整同用邊隻油會較防霉?
請問咩叫追唔返原有瓦仔位
要唔要同啲裝修佬買磚同油漆 定自己買好啲
裝修費用多數係點比法
落訂幾多成之後再比定要一炮過
2000X600X2200 夾板櫃 搵人做幾錢到。。
自己買最好

屈個啲未必係靚嘢 可能俾最豆泥你賺埋差價

油漆佢報正常都包五合一掛? 無乜必要轉 除非升級姐
18000-20000 我齋做櫃既話平時報差唔多
480尺二手樓
全屋拆五組入細櫃一組床
全屋油漆剷底翻油
木地板面鋪纖維板
分別大約幾錢到
自己習慣 1成簽約 3成入場 3成泥水起 2成油漆起 1成尾數

傢俬分開另一張單 出好晒圖紙上單俾廠收6成 貨到收3成 1成尾數

分單原因係保障啲客同自己
有筆直就直上Graphenstone 超級防霉 價錢圍到千一二蚊一卡侖 隻底油就七百一卡

平平地就用多樂士ICI五合一 四舊水

另外用碌會耐用過油掃 油掃要加水 油碌落好少就得
保護3000
拆連清垃圾到完工 13000
鏟批油46000
鋪spc 工包料 22000
你拆L左個缸 浴缸底通常都係無瓦仔既 重新做番有機會對唔到磚旯

另外無咁好 始終防水新舊有夾口 做得唔好又係閪 住得耐 有筆直既話 就成個廁所炸左佢最好
巴打 如果我買二手係半新樓 有啲位上重油 同埋拆完入牆傢俬有啲崩花鴛鴦色 建唔建議 全剷油過
可以執灰全屋番油 15K落到樓

鏟唔鏟 都要望過先知
如果搵你 可唔可以一次搞哂 應該7月收樓
同埋個單位一隻窗邊200x200位石屎有漏水 呢啲case 洗唔洗搭棚出去搞
應該唔駛搭 伸個鳩頭出去油油防水頂住先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞