攬炒裝修界 你問我答2

309 回覆
14 Like 3 Dislike
咁你可以唔俾錢住㗎嘛
居屋用返原裝廚廁有冇問題?(冇重做防水)

平時使用嗰陣有冇注意事項可以減少漏水機會
用地磚定係木地板好
唔係好識個隻木叫乜 好似係複合木地板?
木地板係咪會變形例如放過重傢俬
新既公居屋防水係做得足㗎
must地磚 易打理
早幾日出過去睇
覺得磚d 一條條lar好un眼
我自己又慣左木地板 所以想問下木地板係咪會變形?
個店舖sales就話唔會不過我就唔肯定係咪真
下圖上磚下木
你覺得磚旯核凸 有無諗過木地板舊左仲核凸

我就接受唔到 又撚污糟 又會翹起 香港咁撚潮濕根本唔適合木地板
話唔會變形都係水鳩你 唔水你落疊點開單

你做木紋磚 正常拖地 十年後都keep到九成樣 木地板就唔得嚕
木板批灰上油係咪最好等乾燥少少先做?
而家回南天出晒水做黎都冇用?
想問下600呎3房2廳
全爆,水電換,全屋做埋櫃
要大約預幾多筆直
yes 唔開冷氣 擺一個禮拜都唔乾

我有個單位 早個禮拜放左第一浸

呢兩日濕鳩晒
唉屌
舊冷氣未拆就轟轟佢

抽濕機都窄駛
清水樓連冷氣都未裝
睇嚟今次有排等
5尾6頭
唔影響 擠左膠之後會封死㗎嘛
其實好難講架bor

人人要求唔同,揾設計公司、裝修佬、自己拆開揾人做已經係幾種價錢

砌地台用硬底定砂底,水喉係咪用英國銅喉,攬駁定燒焊,電制你開幾多個,傢俬做幾多等等都人人唔同

最好有報價單睇breakdown先有得講貴唔貴
人地問budget咋wo

我有見過全爆暗水喉會行攬 因為佢唔識燒

我經驗之談全爆預900-1000蚊呎已經係基本嘢

而家基本上都係攞大數去拆item報

報得平你肯落疊咪係咁後加數 其實都係要中心目中個口價
你畀咗幾多錢呀
明白了💡
你最尾嗰個point,原來佢哋係有個目標水位
想問做 2米長X600深X2.2米高柜 ,2米X900單人床連床身柜(柜,長600X900X2000高)加塊 1100X800木板 (打算做電腦枱面) 料預用夾板。三樣野 加埋咩價錢??
客就想平 最好判頭佬做善堂

判頭想賺 乜柒都用最豆泥嘢求撚奇
你Facebook嗰班乜嘢都要平

一見到平就係咁求介紹
大約估下啫
預個數好計啲
自己住用料靚少少貴少少都要架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞