[First Love / 初恋] 宇多田ヒカル音樂討論區

317 回覆
22 Like 0 Dislike
iTunes已買
但係配信平台環球負責
點睇

Addicted to you 同traveling一樣咁好聽
今次ALL TIME BEST除咗Fantôme的歌曲係來自環球
其他精選曲目以及新歌都係全新
我估唔到今次有啲主打歌冇擺到落去隻精選

例如Movin’ on without you, Forevermore, PINK BLOOD, time will tell

time will tell≠Time
唔買實體?
過幾日再買
今次嘅精選碟選曲如何?
有冇人會抽埋台灣?
冇桜流し已經唔係好想買
同埋今次幾首re-recording都麻麻地
好想去原宿popup store 掃晒佢啲黑膠唱片
4月15開始抽
乜Science Fiction 仲難聽過以前咁既
出呢d碟唔係要好聽d架咩
反而itochu 個cm 個首無比較仲好
https://www.instagram.com/p/C5pj1GMx149/
真係東京場大阪場中間間住嗰兩個星期去
照咁估香港場應該係台灣場之後嗰個星期
係喎,我都冇留到
我想知你覺得隻碟差喺邊度

舊歌重錄已經好有誠意

同埋今次精選唔係好似之前咁樣
只係收單曲
新歌又好好聽
Gold=Electricity>何色でもない花
會唔會香港都係抽
E E E E E between us~~~~~

好洗腦

無色之花有種大人既傷感(個mv 好神奇一路睇一路R 頭佢點拍)
Electricity 好好聽
成首歌好豐富
真係同光妹咁講
希望大家帶住earphone 黎聽
編曲都自己做埋佢真係天才
新歌係幾好呀 我都係聽倒Itochu廣告新歌 先搵成個album黎聽

但係舊歌呢 未聽得出比以前驚喜既位咁
而有一下半下聽倒覺得, 唔?老左唱唔倒?

不過都係loop多幾日再下定論
光妹精選銷量過150000張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞