[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (168)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
今晚爆唔爆到
真,以前搞國米又係咁
有冇正版波衫撚喺度?想問下個章係咪都係膠章嚟
卡里祖勁
不過記憶中佢唔係D前場做粗重野爭高波攞位回波俾隊友哩隻中鋒
是的長官
係 膠到冇朋友
阿凱食止痛藥上場?
希望今晚紅旗
新梁諾恆?
打狗 點少得我
基本功超好,用啲好簡單既護波推進可以1打4入埋波
唉,Nike

不過諗起之前有人講Nike係咪唔再搞足球,我覺得佢哋應該係唔搞男足但會搞女足嗰邊。一樣澳洲隊波衫,男子隊嘅就膠章,女子隊就係傳統嗰啲章。日本隊都係女足設計有心過男足好撚多
太公波咋喎
費蘭度(巴西)
5000已袋洗唔洗咁搏
法蘭度嚟
歡迎奧力斯回來

標準流浪周三(1月31日)宣布,過往曾效力己隊的門將奧力斯回歸。

現年34歲的奧力斯,本月獲香港永久居民身份,現正申請特區護照,他期待轉為本地球員身份的時刻到來。

「成為本地球員是我多年來的目標,這應會為我帶來更多球員生涯發展的可能性,因為放眼香港以至亞洲,外援門將算比較少,球隊都傾向聘請進攻球員。」奧力斯說道。

在港7年多見證了不少改變,即使是疫情期間仍選擇留下,奧力斯認為艱難的日子已經遠去:「我選擇香港不只是因為足球,而是這是個好地方、我遇到很多好人,即使經歷艱難時刻也沒想過離開,只會跟自己說:日子縱然不易過,但應為目標而堅持,那些殺不死我的必然使我更強大。」

不論在賽場內外,奧力斯都樂於與隊友分享知識和經驗:「不只是守門員,只要任何隊友需要我都願意幫忙。球隊目前人腳理想,有能力爭取好成績,我會盡全力協助。」他說,只要生活自律就可保持身體狀態,希望未來數年保持競技水平,向更遠大的目標進發。

球員資料
奧力斯(Oleksii Shliakotin)
出生日期:2-9-1989(34歲)
身高:1.98米
位置:守門員
曾效力球隊:基輔戴拿模(烏克蘭)、薩根(波蘭)、敖德薩黑海人(烏克蘭)、薩列比索斯諾維茨(波蘭)、凱爾采皇冠(波蘭)、馬德拉聯(葡萄牙)、標準灝天、深水埗

#bcrangers #biuchunrangers #football #hkpl #welcome #welcomeback
#標準流浪 #足球 #港超 #歡迎回來
所以我只係講要排得耐,冇講會好多人排。
其實不嬲落場版章同✔️都係膠,球迷版先係繡
烏克蘭人愛國家
烏克蘭人愛回家
因為3月嗰水係青年隊player衫嚟
Player唔會用繡章
膠章會輕啲
臭利斯唔聲唔聲都留咗7年
卡里祖係可以拎住個波係前面自己舞果D
護波能力好強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞