【十月新番】【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(7) 一級魔法使考試篇 **劇透請四重加密**

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
我諗係因為芙莉蓮壓抑魔力令鄧肯低估咗佢實力,同埋鄧肯本身都唔弱,上一集明顯見到佢魔力探知係高其他人一班,代表佢基本功比大部分人都札實。如果芙嘅實力的確同佢表面上一致,鄧肯係贏到嘅
漫畫冇細講,但斷估都不外乎係加攻減耗魔嘅作用,魔法使本身唔身唔需要法杖丌都用到魔法係好典型嘅設成嚟。就好似thor有冇個錘都用到雷電,但有個錘會控制得好啲咁。
鄧肯都好勁 謀略同實力都有
以為電腦輕機
魔力嘅痕跡
大脾綁帶勁撚正
把賓周切開的魔法

有冇縫合魔法
想俾佢切開
差啲死仲勁撚串
想睇高潮睇反轉劇情唔好睇呢套
呢套淡淡然嚟
芺莉蓮呢套動畫真係帶出好多道理
芺莉蓮叫菲倫攻擊魔法唔需要花巧, 專心用普通攻擊魔法就夠對付呢一代既魔法師,
即係似日本人個種一生專注做好一件事,做到最極緻,唔需要太花巧既日本匠人精神
仲有就係能力高, 唔代表要四處招搖, 唔代表要"作"係額頭比全世界人知, 相反隱藏實力係保護自己既最好方法

菲倫本來想同對手慢慢打, 一聽到自己隊友有機會被殺即刻出真力..個度好睇到, 亦睇到菲倫盡得師父真傳, 除左魔法, 仲有人格品行修養 呢幕已經好睇到爆..菲倫好型

另外呢套話就話淡淡然, 但一有大型戰鬥就非常好睇,睇到個人既腎上腺數提升 仲好識片尾大戰開始即完吊你癮個下好野

暫時正邪分明, 鄧肯隊為成功可以不擇手斷殺人, 以作者一貫作風, 壞人最後係一定失敗,
其實呢套都唔算淡了, 講淡藥屋要淡得多
今集白毛隊長最型
真 carry成隊人... 帶晒走...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞