【十月新番】【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(7) 一級魔法使考試篇 **劇透請四重加密**

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
芙真係一套近乎完美既當代作品
畫又靚、BGM 又正、角色又立體、要有既人氣角色合法蘿、雌小鬼、老傲嬌、病嬌、大姐姐
仲食到正個社群二創風潮
d 二創仲要好能高質
呢個 q 版直接官方逼死同人
種崎有d用anya把聲去配條魚
魚(兄)= Anya
芙啲二創真係勁多, 仲要好高質, 好有趣
阿烏拉都功不否沒佢個服從魔法+蘿莉樣+500年魔族真係勁多玩法

果時仲估迷宮飯會做到1月新番霸權, 都有咁多noise同咁多二創,
點知完全唔係果回事
本身好鍾意迷宮飯
可惜個主題係有d 偏門
半美食番,實際上賣「傳統劍與魔法世界觀」既另類哲學
其實有d d 老派

芙就食到應一應 social media 年代既速食式心靈雞湯
加埋d 角色真係設計得好岩呢個時代口味
仲要d 打鬥畫面絕對係上年頂級
我認為更勝上季咒術

迷宮飯都正,但又冇巨乳 (半邊天)、冇雌小鬼、冇大姐姐
靠醜精靈一個撐晒咁
迷宮飯打龍仲少窮
女主精靈幾膠幾搞笑嘅, 不過又真係唔夠撐
阿妹少出場又唔好J
新團隊個女角都好似唔好J

芙作畫, 分鏡, bgm 實在太頂級
加埋本身原作嘅節奏同細膩感情, 動畫都表現得好好
唔計主角群, 啲妹妺, 癲雞, 魔族女都好好J
成套迷宮飯冇咩人可以 J 呢個真係大問題

阿烏拉同癲雞呢兩個角色設計真係要入教科書
明明戲份同對白加埋都冇一集
紅能到以為係主角
明明修仔係釣夠一人一條
點解得兩條講嘢
配角既描述真係好出色
癲雞未出前都有啲估到
不過阿烏拉真係神奇
紅過喺漫畫時勁多
直情洗版式二創
真 動畫版阿烏拉真係不得了
貓貓同芙莉蓮兩套一樣都係睇得好chill
連續一次過睇幾集會好正
藥屋勁到我老婆 第一次入坑睇 輕小說,
都咪話唔勁
0 魔打物理 其實好合邏輯,我打機時魔法師冇mp 都係普攻照扑落去架啦
覺得呢套動畫嘅配角嘅服裝穿搭係重點

主角群就包到實,配角or2打六就露肉為主,衣著都比較暴露,就算冇乜戲份都會突出左佢

靠衣著奪取觀眾嘅眼球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞