[遲到千年無眠]蘇打綠《二十年一刻》巡迴演唱會 - 香港站集中討論區 (1)

771 回覆
3 Like 3 Dislike
青峰問有冇人睇左三場 勁多人舉手
包括我前面兩個大陸人
臨完場個大陸妹仲大叫杭州見
點解我地買一場都咁難
個人認為2>>>3>1
今日走個時聽到班巴士佬傾計話d車咁爆
今日多左好多香港人喎
證明早兩日應該仲多大陸人
特種兵今日星期日走左返上去啦
今日都算多香港人㗎啦
btw點歌一zoom埋去睇打扮衣著都知大陸人啦
得左邊同藍眼睛香港人
其實唔明點解要衝? 唔係應該就算要企要跳都係原位先岩架咩
老實講個一刻都諗我係咪應該都要上前 因為我真係已經乜撚都睇唔到
我附近都係 全部都係睇哂3場嘅大陸人
正常係唔可以離開自己嗰位
我都唔知點解蘇打綠會允許佢地咁
有咩意外蘇打綠係永久比紅館blacklist
當時有陰謀論話個網站大陸整
佢地放後門比大陸
到底係佢哋買黃牛還是點 真係無人知
不過今次的確好難買
個網站係連排隊都排唔到
二來好多贊助飛 我地公售最多買兩張
佢地一疊疊咁比啲客

總之香港人就真係慘 睇個演唱會都咁辛苦
搞個實名認證都咁難 入場對一對證件都話麻煩
台灣一早行緊啦
其實佢地咁衝真係好危險 想講佢地撞人好大力
如果真係唔覺意係會俾佢地撞到仆街
連欄杆上個警告牌都見到俾人整到甩左
羅生門都係香港人點
啊係 sorry
好識點
jeng到咩咁
上次見到呢個情況都係hins係會展嗰次
但係第二晚已經叫佢地唔可以再行出黎
因為好危險
今晚一開始我以為佢地叫佢地翻埋位算知定
點知一點歌就衝曬上去
咁洗咩買飛 我山頂行落去都得啦
希望香港都可以有實名認證 至少隔到啲黃牛先
最無品係唱完控制狂,secure趕佢哋返埋位,嘈到好似完show散場咁
其實係緊接唱緊無眠,頭半首歌被佢哋施施然蟻躝咁浪費咗
其實佢地都無權控制到啲飛最尾落喺邊個手
要怪就怪香港呢個畸型社會
搞演唱會七成飛都俾曬贊助
如果蘇打綠仲有機會黎香港
希望點歌個part 指定要清楚用廣東話 講出歌名
咪再俾啲大陸西混水摸魚
香港係個生態搞到贊助飛好多
呢個都唔駛點諗
唔會搞到

但香港有冇fans club 飛?
大陸有冇?
今日係多返好多真正嘅香港人
啲巴士係full load咁出發
早一兩日啲巴士係得20%滿左右
就係原本一開波比左啲飛 幾個大陸後援會
後來香港後援會先爭取到啲飛

勁撚唔公平
10年前佢地再遇見演唱會都話
座位表黑左嘅部份佢地真係無能為力
要怪就怪佢地未夠強大咁話
證明香港娛樂圈真係好撚鳩

唔係話大陸人唔買得飛 山長水遠黎得睇一定真fans
但係起碼個買飛渠道係公平先
你老味下下都要玩贊助真係好撚on9

幸好嘅係今次啲飛真係fans多
一開場已經好投入 一有快歌就一齊un
睇過唔少演唱會啲贊助飛好多都係死魚咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞