[遲到千年無眠]蘇打綠《二十年一刻》巡迴演唱會 - 香港站集中討論區 (1)

771 回覆
3 Like 3 Dislike
10點準時入去都Load唔到 On99
有冇機會加場
有但唔夠大陸人爭
加星期四/星期一你自己都難諗啦
香港後援應該都係被動嗰方
係主辦見香港後援出聲大陸有團飛香港冇先施捨幾張俾後援
你估佢地唔知大陸啲粉絲有幾熱情咩
佢地都仲講到明任何人都可以搶
邊個合資格我諗都唔到佢地話事

人地話後援會從來唔限國籍
似唔想咁做多啲
雖然有人攞返去佢哋之前未有團購話香港人撐香港人個post串返佢哋⋯⋯但我覺得佢哋好難話事只限香港人買,佢哋又唔係official fc,有人幫手爭取已經好好。

如果拎埋大陸540x3 俾香港後援,成件事會好睇d
買唔撚到啦
咪係, 由冇到有, 每人限買一張飛, 6-7條問題要全中再加埋俾錢只限FPS, 程序上都攩左好多人! 本身後援會都冇行FC制冇得限會員, 限左有身份證至買得隨時有更多麻煩

另外, 今次公售既飛其實算唔少, 中價飛正面台嗰d全部做公售已經算佛心
唔知打綠之後係中國巡演幾多十場呢
咁多年來港第一次入唔到場
我都係又唔想黃牛
有無巴絲買到後援會飛??
有冇人買咗飛未搵到人睇/可以賣一張?
去台灣睇
Remix版我親最愛的
蘇打綠《二十年一刻》巡迴演唱會-香港站

都聽到了大家的聲音了!經過大家努力爭取
最後加開,少量視線受阻區域!

加開視線受阻區門票將於1月30日,上午10時正於城市售票網URBTIX 發售。
請務必閱讀注意事項,自行斟酌同意後再行購買。

Manulife 宏利 隆重呈獻
蘇打綠《二十年一刻》巡迴演唱會 - 香港站
日期:2024 / 3 / 22, 23, 24
地點:紅磡香港體育館
開演時間:晚上 8:15
票價:HKD $980 / $680 / $380
隆重呈獻:Manulife 宏利
主辦單位:Timeless Treasure、小金鹿娛樂、第一娛樂行、 CR娛樂製作、聲揚娛樂、問星娛樂
旅遊夥伴:國泰航空
PRODUCED BY 緒風有限公司、蘇打綠有限公司

▍購票注意事項
1、如要購買「視線不良區」之座位必須詳讀以下注意事項,並完全了解後再行購買 ,購買後即表示您同意我們公告之內容,請您務必注意此說明同意後再行購買。
► 每個視線不良區可能被遮蔽的位置都有所不同,請各位購買時自行考慮清楚。
► 因已公告通知此釋出票卷為視線不良區,現場將不受理因硬體設備造成視線不良提出更換座位或退票之要求,敬請理解。如不同意請勿購票,以避免糾紛及權益受損。
2、每人每場限購最多2張門票。
3、本演出只設網上、流動應用程式及電話購票,並會實施「延後取票」方案,須於每場演出日期前14天內至演出當天,攜帶用以購票的信用卡/扣賬卡到城市售票網售票處或自助售票機提取已購門票;不設郵遞及速遞服務。
4、售票首天網上及流動應用程式購票只接受Visa卡、萬事達卡、美國運通卡或銀聯卡付款(以虛擬卡透過Apple Pay或Google Pay進行的流動支付方式並不適用);電話購票接受Visa卡、萬事達卡、美國運通卡或不需要密碼驗證的銀聯卡付款。
5、節目內容會因應各個場館規定有所調整喔。
6、切勿光顧「黃牛黨」!購買或取得未經授權的門票,以免受騙及招致損失。​

▍觀演注意事項
1、本演出嚴禁錄影、錄音、拍照、直播等行為。違規者將由工作人員留置器材保管並強制刪除拍攝內容。屢勸不聽者,主辦單位將強制違規者立即離場。
2、演出進行時,請將手機關機或調至靜音模式,手機燈也請勿開啟。
3、禁止攜帶如螢光棒、LED燈牌類、閃光頭飾、氣球、海報、旗幟、橫幅等大面積或發光之應援物,禁止攜帶手拍、哨子、加油棒等製造聲響之物品,違者逕行沒收,避免干擾其他觀眾觀賞演出。
4、打火機、火柴、管制刀具、硬質燈牌、拐杖、尖銳物、任何種類之金屬、玻璃、雷射筆、煙火或任何易於造成人身傷害的物品均嚴禁入場。
5、當蘇打綠把麥克風指向你們時請再大聲跟唱。

@sodagreen_aka_oaeen
@claire_sodagreen @chunweishih
@imkayliu @imqingfeng
@afu_ho @agong_sodagreen
@sodagreen.20th
好肉酸 視線受阻 一係比 後援會 Sponsor個邊啦
仲要原價拎返出黎賣
後援會果d我地死爭番黎㗎喎,肯定真fans,又要答問題鬥快,點解要食視線受阻飛
宜家主辦就係話你衡量過覺得ok先好買
八千張咁多?有咁多位被擋?
10000x3 - 15000
再放多8000
邊有咁多位
8000係咩source
邊度講有幾多張?

其實估都係一d俾櫈俾牆遮部分舞台既位,應該真係唔會多, 真係好想感受個氣氛咪試下囉,都唔夠人地搶㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞