加拿大Stream A 注意 - 政府限制未來兩年學生簽證人數/更改PGWP

74 回覆
48 Like 4 Dislike
本身都2026 Aug 完
有心黎又諗住讀diploma 既黎緊九月係入學最後機會(限左要兩年或以上)
如果因為學簽唔批就得番出年搵一年master degree 讀

出年班印印肯定會避開diploma 搶master / doctor

只可以話賺埋最後一蚊果班友可能得個吉
專心搵錢 貢獻大媽區
50%咪高
班冚家鏟都唔係黎讀書
未有stream A之前黎既一係一早有加藉,一係有錢仔點都有方法留低,讀多幾個MBA都仲得
有啲啱啱出嚟,join 唔切
Stream b反而無限制
直踩 16 個月收工
延長 stream B 救生艇就夠
印度佬搶撚到master / doctor 咩
去德國讀一年taught master 順便生仔
個仔咪自動有德國國籍
申請咗 就可以留低,直到有結果為止
好岀奇?
身邊幾個差佬同事都係UBC Master
人口基數大
一千個人入面出幾個精英都搶晒啦
何止master, prof都有啦
最多只能話target野雞嗰班搶唔到master/phd je
但target野雞唔關人種事架wor
唔怕得鳩罪講句
香港人報top school phd咪又係十個有九個搶唔撚到
大把用假文件假證書
就算讀完UBC master 都係做你同事 都失敗啦
我係講大部分喎

印度佬就算做到乜嘢都係印度佬
真係好多Tim Hortons 精英
無論佢哋有幾多錢咩學歷 咩職位
都係印度佬同Timmies印度佬一樣
香港人唔會做假文件嘛
UBC master 大把乞食廢科 又真係唔出奇
你印度老母?
kannst du deutsch sprechen ?
應該永居咗先有國籍
同埋無一年 master
無分taught master
nein, ganz nicht!!!
nur ein bisschen
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞