【柒出國際系列】 大陸電視台倫敦拍攝期間疑不滿入鏡,用肖像權為由要求Livestreamer停止拍片

295 回覆
438 Like 10 Dislike
好人好者I’m British但係嗱住支中國旗行街
問題就冇嘅 你自由嚟 但會唔會比政府查就一回事啦
原來昨日己經出咗,
我唔知,今日又出.
唔好意思.
支持下人地發表意見啦, 唔通成日見到你啲一句半句嘅立場又唔elaborate.
搵人cap 底佢地個樣 敢可以認著佢地唔好拍佢地個樣
有冇人可以點report 隻女狗
屌咪 一d都唔professional
講埋d vague 既野
講一個人係communist party 又話唔得 又唔比理由
又唔敢答佢係咪咁樣就係racist
又自己make assumption
人地拍片就等於一定放上網?
想睇佢比人port 到冇左份工
真係柒到飛天,乜柒都大紅色,着衫都要講爰国
不過都好,自己幫自己標記係咩民族
好撚癲啲邏輯,橫蠻無理,你唔想入鏡咪躝囉點解要喺度
憑咩唔準人拍,仲喝鳩人,真係自取其辱
1M人睇過呢個民族幾白痴
英國無肖象權但有Privacy Law啲小粉紅係柒但其實鬼佬都唔啱得哂

Under the Data Protection Act 2018, you have the right to find out what information the government and other organisations store about you. These include the right to:

be informed about how your data is being used
access personal data
have incorrect data updated
have data erased
stop or restrict the processing of your data
data portability (allowing you to get and reuse your data for different services)
object to how your data is processed in certain circumstances

唔知啱唔啱,有錯請糾正
呢個係for company 同政府 拎咗你資料後 既保障
公眾地方 法律上可以任影
影緊春晚片(可能)
死鬼佬又嚟料
"communist china" 點會係racist
"communist" 同"china" 有邊隻字係錯, 又關race咩春事
定係偉大祖國轉咗行capitalism無人知
唔夠人講就無啦啦屈人想掂條女
幾時都係口講抵制, 身體誠實㗎啦
慣晒砌人生豬,結果有晒片反映佢想砌人,好撚核突
中國人點會冇咁on9
推到01出Post
推呀
推到1001
再推
海外戰線香港人訓撚哂了
謝ching解答。咁如果有人用我個樣直播賺錢理論上都係唔犯法啱嗎?好好奇係咪未有法律針對呢樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞