今敏 《藍色恐懼 Perfect Blue(全新4K數碼修復版)》限定上映咁大件事無人講!?

136 回覆
66 Like 2 Dislike

未睇過嘅建議連簡介都唔好望,直接入場
上得幾日,機會難得,仲有poster送

詳情請睇Neofilms公式page
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=786267930184107&set=a.466078352203068&type=3&locale=en_GB
如果有巴絲打睇完今晚場次,又揾到依個post幫手推一推吖,引到多一個人入場睇都好

好想喺戲院到睇今敏套Paprika, 唔知有無機會上映
都幾爆場
第一次睇 今敏真係天才
我見mcl啲場仲有好多位
有品
可惜妒英才
呢套係咪有d 恐怖
前年夏日國際電影節咪已經睇過數碼修復版
唔覺得4K會差好遠
佢唔係啲突然嚇你一跳想尖叫嘅恐怖片,但隨住劇場推進嗰種壓迫感,不安情緒愈來愈強
最後你會咁走出戲院
都同意,4K唔4K我唔係好分到,最緊要係有得入戲院睇
前年復刻我就錯過咗喇
push!!
琴晚bc好full house
睇左,4K好清
頭先睇完,想跪住出返戲院
第一次睇嘅話你地有無提早估到真相呢,我就無喇

嚟緊星期一至三mcl仲有場,大家把握機會
井多少少

為免尷尬唔建議帶老母入場睇
啱啱睇完,你最後覺得嘅野真係真相?

呢套野神嘅地方就係到
我覺得就唔係,最後嗰句個語氣同表情同之前太格格不入,好唔協調,太有自信feel
痴線隔離條毒撚全程自然自語口噏噏

真係驚畀佢無啦啦插死
真相,你搵到又點啫
不過我好鍾意嗰一句經常出現嘅對白,將故事由頭貫穿到尾
早幾年有上過今敏全系列,連妄想代理人都上埋
mon 下 hkmovie6,應該隔一排又會有
因為套野都講緊係97年作品,見到啲沒落科技產品出現別有一番風味

以下有劇透
好想入場睇paprika 同千年女優啊
千年女優真係屈機,入場睇咗兩次

paprika反而冇入戲院睇過,睇下今次有冇機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞