喪屍片《28天毀滅倒數》拍第三集 '28 Years Later'

218 回覆
123 Like 6 Dislike

28 days真係好睇
仲以為下套係28月後
佢入面啲屍設定會餓死 點捱咁耐
第3集講第1集個男主角發明左隻炸彈,一炸只殺病毒感染者。
細個入場睇28週後睇到想嘔勁血腥
唔通要2030先上?
所以話旺主角
第二集女角都係xmen度有角色
乜都重拍
第二集已經話左你知
會有帶菌者而不發病
(呢個設定同left4dead一樣,四個主角不斷傳染俾人而不自知)
佢地就係計時炸彈
係第二集尾,走甩左去法國結果令到果邊爆發
好記得當年老豆買左隻VCD,中文名叫活死人凶間
重好奇睇左,點知大開眼界
開頭個張好大,女主同個老公訓醒左覺就房成個世界變哂
最尾重要係sad ending黎,片頭同片尾都拍到好真實
後尾先知係Zack Snyder拍,唔怪之咁高質
其實可以
係喪屍片中既神作
拎齊原作神韻仲加入大量個人風格
陌生人一齊求生,商場,持久戰等等
唔洗理喪屍源頭,目的,令觀眾都感受到無助感
純係求生

可惜上年套army of the dead 真係不堪入目
完全想像唔到係出自同一導演手
問題係28年後,都應該對呢方面好有經驗,一係人類社否則回復正常,一係就人群唔再聚集居住,只要喪屍會餓死應該好難做到世界末日,最多人類數目減少一段時間後增加返
如果感染者仍生存,
喪屍爆發會不斷發生
如果係咁劇情應該係人類為左避免大規模感染後,變左唔再群眾,可能變成部落或家庭居住咁
唔講唔記得,好似有幕係兩隻喪屍一皇一后打茄輪個套?
佢個款似I am Legend個隻,似係有病嘅人,係有意識個種
但我理解嘅喪屍係係無自我意識, 淨係識得見到人同血就會狗衝
28月後呢咁?
wow!!!正啊
超鍾意呢套系列
zombie GAY
依家plan定真係隔時2030先出到
當年睇12週後真係好震撼
第一次見喪屍識跑
Dawn of the Dead is a 2004 action horror film directed by Zack Snyder in his directorial debut, with a screenplay by James Gunn.

查導包哂所有崗位嚟做咪瀨嘢囉
果陣覺得點解個男主角可以咁撚樣衰
而家覺得型撚到仆街
電動車喪屍
拍28年後似last of us after apocalypse
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞