其實咁既情況 重應唔應該繼續行落去?

69 回覆
229 Like 24 Dislike
頂你搞笑?
抽唔抽到身啊
你呢啲感覺都係短暫,遲早咪又係淡
頂你,等樓主自己講先過癮架嘛
係鬼唔知咩
出面果個知你有老婆仔女都同你搞埋一齊
確定佢真係對你認真 唔係玩玩下?
同出面果個一齊左幾耐?
肯定好了解對方好夾?
偷食覺得爽 開心,同真正一齊面對生活係兩回事

搞清楚想離婚既原因係咩
同老婆一齊唔開心無晒愛想離婚
定只係俾外面既女人吸引左而想離婚

到時離左婚但外面既女人飛起你 你會唔會後悔先
所以我覺得佢既出現 只係比左導火線我…
我諗你家庭生活一直唔愉快
而呢個女人出現 俾到開心既感覺你
有人陪你食飯 傾下心事 上下床 覺得搵返好耐無既感覺
但到真係一齊左 又係咪咁美好呢?
會唔會發現原來都係唔夾 都係會成日嘈呢?
我諗你要清楚 離婚既原因 而唔好俾外在既誘惑一時蒙蔽咗
必須要撇除外面個女人嘅存在 而好好諗清楚
其實都係小朋友問題先咁kick
算鳩數啦你條撚屌,靜啲啦好冇
去叫幾次雞就會沖淡對佢嘅感情
對方出左軌,你都仲肯射篤精入去一個有第二條鳩嘅鳩屎嘅hi到,果然有啲男人係用鳩嚟諗嘢,宜家害埋啲小朋友

你都係切左條周啦
學上面話齋,撇清當冇第三者出現前
你地之前有冇好認真傾過大家問題
睇下有冇修補空間?

講真,如果未結婚生仔,咁樣分手係好閒
但而家你成本高咗好多
如果仔女跟老婆,你又要考慮佢好難有下手接貨+第時仔女可能唔認你
仔女跟你,你又要考慮第三者未必咁鍾意同你養前妻生既小朋友
兩個婆都係一擔擔
咪係 當報返老婆之前出軌嘅仇囉
短暫好喇 玩下就完咗佢
結咗婚 段感情就變咗親情
你輕口講話想結束
到最後都係會後悔你呢個決定
一定會想搵返老婆的
好慘
巴打你返工會唔會開心過係屋企
會 但我份工都壓力好大

返到去 有種去左人地屋企既感覺

其實有時都幾難受…
其實之前都嘗試過
我都以為已經解決到

但原來冇。

或者咁講 當初唔係有左 可能都未必會同佢結婚
問心果句
你覺得人生需唔需要建立家庭/另一半
Even美唔美滿

同埋介唔介意變千夫所指,雖然你有自己既壓力
但明顯宜家既生活都更辛苦

你開得po都係想人咁答,但有d野講錯就返唔到轉頭
由其有小朋友

不過你頂得今年,唔知之後
假如屋企情況冇改善

至於出面果個可以唔使考慮,只係其中一個人生過客

做人做自己的巴打
但我唔係教人離婚
要睇下巴打你既concerns 係邊個位
要唔要離婚由自己個人角度去諗 人生只有一次 唔洗諗到同外面個個將來點 淨係諗下現在
睇下你人生想要啲咩 例如係穩定、開心……
再睇下段關係俾唔俾到個樣野你
俾唔到就考慮下分開會唔會更好

同6/7歲既小朋友其實已經好知道發生咩事 日日家嘈屋閉對小朋友既發展更加唔好
分開左巴打都可以盡自己努力 俾到愛佢
細個都係咁既家庭長大 我寧願父母離婚 好過因為我既維持咁既家庭
我係想有家庭 但唔想係而家咁…

有邊個唔想家庭和睦….

出面果個既出現

係令我覺得我係時候要面對下我自己

有時真係好想一下放低晒所有野

做返我自己…

或者我一早已經有答案 只係未有咁既勇氣簽落去

所以成日咁煩同攰

有時返工忙到冇時間諗 但放左工返到去

又會好自然浮現返出嚟

真係好攰。
當然最好試下搵方法 解決依加個問題先
如果你仲愛對方
去搵下counselor等等
你除咗老虎同仔女

身邊仲有冇其他屋企人朋友,或者抽時間同佢地相處
咁你個答案會易d實行

起碼唔會係絕望既心態咁去簽
係咪真係驗咗先?

Btw出軌只有一次同無限次,咁你仲諗緊咪姐係唔使離囉,你方死佢婚後冇出過軌咩,你又方死你出埋呢次就收手咩,兩個都仆街咪唔差在湊大埋對仔女先離囉。但又唔好做得咁揚同要同仔女打好關係,唔係嘅話你老婆日日背後打你毒針,湊大佢哋都唔識你呀

仲有咪撚信出面啲女人會等你離婚乜乜柒柒,到你離婚佢就玩夠走人架啦
其實你有冇諗過你哋離唔離婚對2個小朋友嘅影響係冇乜分別,你兩公婆係咪仲扮到十幾年恩愛先,睇你哋個款而家已經都冇扮啦
樓主身邊都仲叫做有個老婆陪下仲可以哄下佢扑下野,真係要關係搞到咁差去離婚咩,話晒大家O係埋一齊都經歷左唔少開心既日子,點解係要諗大家唔開心既事,難為我呢D毒撚想搵個女朋友陪下都冇,只能夠去叫雞先聞到下女人香
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞