我部Nespresso Atelier咖啡機短短3個月唔夠變左個蟻巢

807 回覆
2236 Like 458 Dislike
有冇諗過叫地產商換層新嘅樓俾你?屋入面有蟻我都覺得設計唔合理
口感濃厚
…..本身以為D蟻要過冬出黎搵食所以冇太在意….

即係你都認為啲蟻係嚟自你間屋啦
btw會信樓主 因為佢講得詳細有條理又有埋圖

雖然的確3個月後發現係遲咗d
但都好合理 蟻嘅產卵速度1-2禮拜
然後體型同曱甴比 好細難發現
最後繁殖咗好多先至發覺瀨嘢

維修個陣有一兩隻蟻入黎都唔意外
啲廚房抹布好污糟
要用熱水煲嚟消毒
只飲即溶
呢個明hea 9你
有咩可能维修會mark低有冇見到蟻師傅一日整咁多部鬼記得
買Keurig啦! 用咗兩年超好用, 啲咖啡又大路d (好多collaboration, 唔洗一定要自己品牌出產嘅)

嗰啲款式又平啲 飲落一樣

最緊要無蟻
未知曬全部 就唔好話自己立場無錯

人地俾5折你 係願意同你共同承擔責任
你自己無證無據屈9人d蟻係個維修到運去你屋企
你仲想點?

唔肯負責任果個似係樓主多過間公司.
蟻要來,真係一日就可以帶隊入埸

試過兩次無啦啦有蟻入屋,真係唔好捉左就算,要追蟻路,一定要搵到咩位入屋

我一次係窗邊,一次係熱水爐背
一追到,就要封入口,藍乜保鳩噴入口同蟻路,有成條路的話就一定有吸引源,要清

Keep住噴足半日,直到無兵再入埸就成功
如果唔盡早處理,比佢地搵到地方起咗個軍營就麻煩

呢個牌子咁大路 好多人都有 office 又會有

點會得你一個出事姐
你又有咩證據證明唔係嚟3個月引蟻呀?
想知點樣為知容許? 一部電器一定係有啲窿窿罅罅俾佢梳氣㗎喎 我之前架車都唔知點解會有一堆蟻 唔通我又去屌佢設計有問題? 自己用得衰就認撚咗佢啦
所以咪話你根本冇辦法證明自己囉
你話你係就係囉
人哋都可以話人哋係冇問題囉

係個咁嘅情況下要求對方負責,咪乞囉
原本睇樓主篇野都係覺得屌下Nespresso, 無乜特別
點知去到最後一段先黎料

打左成篇野原來係不滿Nespresso 唔肯換部俾你
之後就放上黎公審用連登既壓力去幫自已拎著數
果浸柒味真係隔住個MON都聞到
其實泥土個設計可以容許入面變左個蟻巢
其實樹木個設計可以容許入面變左個蟻巢
其實間屋個設計可以容許入面變左個蟻巢
係加拿大用到部機就快爛,都可拎返去refund
買件cake 食到一半,1月後都仲可以退到錢
香港CS 真係狗也不屌
你點解咁肯定屋企無蟻先

有一隻蟻后入到就無限繁殖㗎啦

//Queen ants can produce about 800 eggs per day. A “mature” colony can contain more than 200,000 ants along with the developmental and adult stages of winged black-colored male and reddish-brown female reproductives. These ants stay in the colony until conditions exist for their nuptial flight.//
跳蟲定蟻
維修部話佢無數跑,睬你有味,唔賠咪唔賠
有咩問題你搞大佢,咪留翻marketing自己拆
有咩問題都唔係我問題
係部機同公司既問題 唔關我事
做乜個個都屌樓主西客
比著我都覺得係部機問題,點會無啦啦變蟻巢
就算係用甜capsule都係官方出,
都唔預佢積係到會惹蟻
3個月都仲想賴仲以為擺上網會有人撐
仲威脅人地marketing介唔介意放上網
咁你想點呢?免費換部新機俾你?
Nepresso咁平都要R

係我的話,見到咁多蟲
一早成個用膠袋包住丟咗佢啦
仲咁好心機拆黎洗
我係個cs都唔知你想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞