我部Nespresso Atelier咖啡機短短3個月唔夠變左個蟻巢

807 回覆
2236 Like 458 Dislike
delonghi用咗8年無事
經過今次一定轉會
當時諗住2老用簡單D,點知可以咁撚核突
佢心諗你都唔會再係佢個客 都唔會再用
賠比你都係哂錢
是但講D野打發走你算
講真如果佢換部新機比我,話可能維修有D問題,本身設計唔會咁樣,我都應該仲會信佢
家陣真係彩我都廢鳩事
智商稅
正常使用既話 好難想像點解會有蟻走到入去
咩隔三個月後發現就唔關佢地事, 明顯係9up
正閪客
自己污糟邋遢搞到一屋蟻重走去投訴
唔記得邊部
用咗10年都冇事
用家問題。
我嗰陪用左都 over 10 年,仲係正常使用中。
講真 個50% 都係預備打發你啲閪客offer

根本冇證明啲蟻係佢哋公司帶黎
三個月你環境本身有蟻都會生一竇
而且啲蟻可以經出水口 電線罅入機
佢封邊封得幾好都可以入到
你前幾日飲啲咖啡陣味同平時有冇咩分別
最正係樓主仲要覺得責任不在我方。
你接受到部機可以係入面生竇蟻出黎咪得
我就冇乞佢果50%,只係提D仲用緊或者諗住買既人睇路
我擺果個位日日抹都係咁,咁潛在用家咪自己諗下屋企環境係咪乾淨到可以用呢部機
我就係好難想像點解會有蟻走到入去, 仲要係入面起埋竇,先覺得件事離譜
西客確認
而家成件事比人感覺係樓主將本身既問題歸咎去部咖啡機度,老老實實你自已拎去整時都話見到有蟻,人地係幫你做維修,而唔係幫你去滅蟻,仲夠膽死打去 cs 度屌諗住以為可以換過部比你,西客陣味出哂黎。
根本就係清潔問題,佢地就算唔在部機起屋都會在其他地方,樓主唔怪D蟻走去屌部機,CLS
所以我唔覺得係本身設計有問題,而係好大可能整漏水果時整錯野先搞到咁
如果唔係,冇轉過擺位,一樣經歷過冬天,冇理由之前9個月一D事都冇,還返返黎3個月就搞到成巢蟻
分分鐘係佢整既時候入左幾隻蟻入去先搞到咁都有可能
係佢CS覆我話確定維修既時候係冇任何蟻
任何會掂到水嘅機器都係極污糟
唔拆出黎就洗唔到
洗衣機 冷氣機 又係勁多霉菌

更何況你部機係掂到甜嘢

買雀巢咖啡算鳩數啦
不過工廠都好撚污糟
只係睇到同睇唔到既分別
正常有糖有奶先有蟻,係咪有人落糖落奶入去一齊沖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞