(一月新番) 歡迎來到實力至上主義的教室 動畫第三季

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
有埋專用ED
肥波世一

瘋狂屌爆
路哥入學根本為左食女
咕嚕肥波(●′∀‵)ノ♡

上季嗰件細細個殺過條蛇就覺得自己好撚勁
呢個就偷嘢但原來一早同咗間舖自首兼人哋都唔追究 唔講以為殺人放火
板柳呢幾集真係賤到痹
d女比佢溝晒
唔係以為自己好勁
我覺得只係想表達,從貧困肌餓生存危機邊緣中,意識到自己面對呢個弱肉強食既世界,逆境底下其實咩都做得出,自己係一個為左私欲可以無惡不作不擇手段既野獸,無人性可言,當然結果就比路哥打到清醒,知自己自欺欺人,始終唔會無左人心

一g奶偷過野係怕係大家對面前失信,人格危機
同時內疚感呢樣野唔係建基於事情大單定細單,想追求脆標,行錯傷人利己既路,比老母周到,最珍惜既家人痛心責難,羞恥道歉,困果種難以磨消既屈辱,係自己選錯路而構成,當然會消沉,釋唔釋懷唔取決於人地原諒左未,件事完左未,我唔會話佢軟弱,崩潰左人之常情
當然有d人,佢殺左人比人周到都唔內疚啦
今集營造得幾好,板柳不擇手段想引路哥,路哥計中計背後穿針引線,肥波由崩潰到振作

知道輕井澤單野,佐倉係背景弗左
明你嘅理解,但上面我好有印象睇到個幕佢話咩暴力就係一切之類嘅嘢,所以與其話逆境底下其實咩都做得出,自己係一個為左私欲可以無惡不作不擇手段既野獸,倒不如話咩境底下佢都係得暴力呢種手段
下面同意從一之瀨角度呢單係大嘢,但從其他人角度嚟睇又唔係潛逃 佢自埋首件事一早告一段落,真係無咩大不了
一g奶既困境係自己內心精神上自我責難,屈住淡情緒多d
雖然大概都估到講出黎無咩野,班同學實撐,但當事人唔會咁易釋懷
今次係迫出黎,所以坦白左之後咪舒服晒
抑鬱症好多數都唔係因為發生左咩大事,而係果個人係某件事上走唔到出黎
所以都係自病自醫

龍園只係係度講暴力,係因為佢根本無權力,財力
佢講最無法反抗既力量係暴力既時候我心入邊已經想笑佢
你估你真係範馬勇次郎咩
有霸王龍點會唔用
沉船
肥波我婆
依個反骨真係唔得
想佢之後唔爆
原來就係引爆咗佢先

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞