召集所有玩/想玩Funko Pop!嘅巴絲

120 回覆
4 Like 5 Dislike
呢兩個月都冇乜新嘢入,可能疫情影響,我follow開嗰啲網購,都未有我想要嘅pop….
你用開咩網買?
我上星期Amazon 買左啲仲未到,有啲驚送到個盒會爛
ig shop咋,或者carousell ,仲有digi hobby
但見網上好多對hobbydigi既評價都好差下…
我買過好多次了,都無問題!😀
大家有咩保存方法?
有啲台灣玩家講,就算冇太陽曬住,啲Funko pop放耐咗都會有出油現象。
我又冇特別保養 但佢哋幾年來都冇出油
係有啲較貴重我就會唔開盒
大家邊樹買開
多數Carousell、Hobby-digi。
見Amazon免運
好驚爛盒
我都唔識,驚中假嘢或爛盒。🙂
Amazon有Funko官方
但爛盒就真係煩

不過我應該都會試試
遲下包膠
想問下,有儲Marvel系列,或者其他可以搖頭嘅系列ching。
Pop個頭會甩出嚟,原因彈弓嗰part冇黏力黐住個頭,有咩膠水可以用嚟補?
想用aa膠,但廢事一黐咗返唔到轉頭….
Thanksss
我嘅第277隻Marvel嘅Funko pop
尋日到手,啱啱先拆嚟睇,點知個頭冇黐力…

點解個價差咁遠
10蚊到幾百蚊

其實玩具鋪幾蚊番貨
成日都見到減到幾十蚊隻
請問有冇人去過 深水埗福榮街kanto hobby買funko pop,好平喎啲funko pop,望落又唔似假。
甩手係咪正常唔代表假野?
我未試過!
影個盒嚟睇下?
Push
香港呢啲濕度高嘅地方,除咗開抽濕機,你地仲會用咩方法幫公仔防潮。
開頭諗住有啲二手買返嚟嘅pop,可能上一手保存冇咁好先易起霉,但發現好多新淨嘅pop,盒入面都係會起霉。

有諗過每盒都放包防潮珠入去,因為唔係成日開抽潮機。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞