死得,香港入唔到日本人頭部旅遊目的地!

285 回覆
93 Like 1039 Dislike
因為近
易去
因為有開心香港,又有說好香港故事,重有夜繽紛添
Hong Kong is back,重唔爭住嚟?
咪係完全唔明樓豬想表達咩
多人去日本咪就係因為香港本地旅遊唔得咁梗係冇日本人黎香港
香港知名度仲低過澳門
因為崇日撚反韓囉,隔離仙台post有人屌仙台好悶,咁仙台咁少野做要成個東北玩哂先多野做,但係即時勁多崇日撚衝出嚟屌人唔識揾景點
老老實實, 香港無野玩而且d價咁離地
佢地yen仲低到咁
真係睇唔到誘因

上圖表示:香港只係大陸廣東省裡面大灣區裡面既一個好細既小城市,但係日本對香港出口額對比大陸居然超過1/5,最驚人既係可以超過德國泰國澳洲人地成個國家既出口額,可想而知香港對於日本經濟既重要性,但人地就唔會黎香港支持香港經濟囉!即係話搵我地錢個陣至記得我地,唔係我地對於人地黎講就唔會有咩吸引力囉,我只是想帶出呢個point姐
日本passport 冇左中國免簽
頭部真係死得了,講到咁重要新式五毛用詞
香港有乜好玩
菲律賓叫雞有東南亞妹平靚正呀嘛
多泰國越南雞 平靚正
不過唔識用微信要喺中國旅遊好難
去日本有齊環球影城 迪士尼仲正啦屌
有得揀點解唔去日本
懷疑連登仔都係文盲,咁都可以錯
已經去過一次觀爾,基本上唔係追星撚係會悶撚到嘔加上國家本身嘅建設同配套都好撚唔掂地鐵污糟到仆街,見到人隨地吐痰嘅次數高到好似返左大陸,道路同街燈天橋都灰灰黑黑0美感,啲馬路係同大陸一模一樣野食才加唔掂,得醬油蟹同生八爪魚係出名海鮮,問題係兩樣野食都有安全問題生八爪魚每年食到窒息死嘅韓國人多不勝數,人個連自己國家都未處理好嘅高危食物仲當做國家賣點其實都已經睇得出佢地國家人民水平幾低反觀日本食河豚都勁撚危險,但一年中毒嘅人極少,個廚係要考曬牌先可以湯河豚,一有人食死就上曬新聞,證明情況好罕見,韓國就年中都食死好多件都慣曬冇人會擔心隨左上面兩樣海鮮,其他野食全部都係垃圾食物辛辣麵,冷麵,泡菜,韓國人真係會日日食辛辣麵依啲勁唔健康嘅垃圾食物,周街都係本地人嘅小店,間間menu都清一式都係辛辣麵,冷麵,泡菜,人參雞,牛肉湯,想食其他野都唔得,部隊鍋都係溝埋依堆垃圾改過個名最後就剩返韓國近代比西方影響新興嘅炸雞同多士

食物唔好,地方配套唔好,仲要…….啲人更加唔好,韓國人啲水平真係好撚惡劣,文化水平極差,尤其年紀大少少嗰啲見到你係遊客都會同隔離嗰嗰細細聲吱吱浸係度笑,勁撚冇禮貌,根住啲店員見你睇完野唔買會,「gap」尻你,睇嗰陣我都禮禮貌貌保持笑容dklm條店主串撚到,基本上遊客體驗係0。

去到想睇靚仔靚女嗰啲人更加唔好諗,唔整容嘅韓國人清一式勁細眼方臉單眼皮好撚柒基本上有冇整容係一眼就睇得出,靚仔靚女比例極低,大概一日行程會見到2-3個,靚仔女比例少過日本勁多。

Overall去完唔撚會想再去日本就玩極都玩唔完
咁你死得未??
死口能左先開po
講嚟講去都係呢單
有冇啲新意呀
現在貴了
2015年,過夜先2000perso
現在都升到5000perso
夏威夷多日裔美國人,日本人去玩冇語言障礙
美國本土要講英語 不了
暫時冇 你班傻西去多兩去 好快就有
19年後就變到咁
屌你游水丫笨
你覺得2023會有份
打到咁
已經分唔到係真心定笑緊人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞