死得,香港入唔到日本人頭部旅遊目的地!

285 回覆
93 Like 1039 Dislike
千祈唔好嚟只會令到你失望
//日人不去香港旅行,其主因是香港物價高昂的同時,日圓的匯率是破天荒的低迷。

佐藤說:「我想日本人沒有特別討厭香港,去台灣的日本人一直也是不多,比起台灣來日本的人差得遠。」日圓匯率持續低開,佐藤指,日人根本難以出國旅遊,他以東京價約1000日圓的拉麪作例子,過去一年日圓兌韓幣的匯率下降約10%,在南韓食一碗拉麪要花約2000日圓。//

https://www.rfa.org/cantonese/news/htm/hk-japan-12212023050639.html/ampRFA
我都唔推薦外國朋友嚟香港玩啦咩都唔好玩
熱門旅遊地點下話,乜撚頭部
全力發展國安業
連香港人都嫌棄
我係佢哋都唔嚟
係呀,要去多兩次日本懲罰佢地
上幾個月日本買嘢同sales傾咗幾句
佢話未去過香港 就算客套 我都講唔出口話下次嚟

唔好害人啦 打工仔難得請假去旅行
嚟個又貴又閪嘅地方
賓妹雞幾平幾正知無?
Source係官方?
唔計香港,我唔信日本仔去咩7馬尼拉、越南都唔去中國
香港咁撚差 你都唔好意思介紹俾人啦
有冇陰部
講垃圾真係首爾垃圾啲
傻閪樓主
原來你去人哋國家玩既目的係想人哋去返你地方玩?
未聽過咁弱智嘅諗法
如果係咁唔使搞夜繽紛啦
派錢俾我哋香港人四圍出國玩咪得
夏威夷咁遠都咁多人去, 不如去埋美國本州
香港好似冇乜人去夏威夷
陰...
係咪得兒登盲反先會咁講
https://www.youtube.com/watch?v=xgwvQPJtTrY
今年多咗日本妹黎香港玩(好似係)
點解垃圾?就咁睇買衫已經多元化過香港啲連鎖店/淘寶店
我去日本玩同日本人黎唔黎香港玩有咩關係。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞