其實女人真係鐘意壞男人?

37 回覆
26 Like 17 Dislike
呢個問題相信眾巴打都有諗過

其實某程度嚟講, 的確係, 亦唔排除有啲女嘅係犯賤

我認為真正嘅潛在原因, 係普遍啲人口中嘅"壞男人"擁有Alpha Male嘅特質.

男性分為兩種, 第一種就係Alpha male, 而另外一種就係Beta male.
首先講解吓Alpha male主要嘅特質:

1. 有自信, 並非只係覺得自己行出街有型咁簡單, 而係相信自己嘅行動, 唔會受旁人嘅意見影響, 對自身有信心 例如著咩style 唔駛理人點睇 好似連登仔成日踩嘅Yeezy咁 你鐘意咪著囉 理得人點睇啫

2. Assertiveness, 意即能夠有效咁表達己見, 做到唔會顯得aggressive, 亦唔鵪鶉

3. Leadership, 唔會甘於做跟隨者, 有能力帶領團隊

4. 唔會受制於常規

5. 冒險精神, not afraid to take risk (諗唔到中文點講)

除咗上述特質 仲有好多, 只不過我認為係最重要嘅幾種

下續
其實都係鍾意男人把口甜到漏啫,多數啲壞男人溝得女多,口條好啲,啲女咪自然受溝囉
壞男人有好多種,有啲吸毒,有啲唔識搵錢,hea
第二種男性就係Beta Male

Beta male嘅特質:

1. 渴求身邊人嘅認同及肯定 做事經常需要旁人俾意見

2. 盡力避免爭執 抱住大家開心咪得囉 嘅心態 就算事情對自己有負面影響都係咁

3. 缺乏野心

4. 唔會冒險 實事求是 穩定就最好

5. 唔相信自己 無論係外形或者係能力 覺得自己係個零
壞男人有好多種,有啲吸毒,有啲唔識搵錢,hea

應該講緊player嗰類
你有外表幾壞都得
但你毒撚過份有自信就
睇到啲回覆就冇心機打
俾link你哋睇片算
https://www.youtube.com/watch?v=GUnzzjthwkI&t=331s
睇到啲回覆就冇心機打
俾link你哋睇片算
https://www.youtube.com/watch?v=GUnzzjthwkI&t=331s&t=331s

呢啲片同人生教練果啲似
睇到啲回覆就冇心機打
俾link你哋睇片算
https://www.youtube.com/watch?v=GUnzzjthwkI&t=331s

打埋去啦
把口得 就咩都得
我應該係 Gamma Male

Alpha 同 Beta 特質都有啲
咁外表既影響有幾大?
例如假設百兩金係個100% alpha male,而吳彥祖只係有50%alpha male特質,咁女性係會傾向邊種??
以前讀書聽miss講過
但睇落唔關壞男人好男人事
咁alpha man 都有好男人架姐
咁外表既影響有幾大?
例如假設百兩金係個100% alpha male,而吳彥祖只係有50%alpha male特質,咁女性係會傾向邊種??

咁你有自信又開朗呢類實受歡迎架啦
唔關壞男人事
你成隻毒撚鵪𪂹咁實冇咩人中意架,因為你連接觸異性既機會都少。
Btw 有時真係唔關樣事,識一個靚仔,米八幾高,有操開肌肉,樣似金城武加小小吳彥祖,身邊朋友個個都話佢靚仔,但佢講野真係9唔搭8,呢家25仲係A0
我同佢傾過幾次計都覺得佢太奇怪
咁外表既影響有幾大?

咁我又係想問女性選擇男人都係外表行先?
但我唔明點解啲睇落好鵪鶉或者肥仔都有女
唔關壞男人事
你成隻毒撚鵪𪂹咁實冇咩人中意架,因為你連接觸異性既機會都少。
Btw 有時真係唔關樣事,識一個靚仔,米八幾高,有操開肌肉,樣似金城武加小小吳彥祖,身邊朋友個個都話佢靚仔,但佢講野真係9唔搭8,呢家25仲係A0

有冇ig
好似係倒番轉,越「入世」越講世俗野既先係你講果類。
講酒,旅行,社會。就受女人歡迎。

講下科研,哲學女人就會覺得深得濟。

我覺得你講既野係相反,正正因為女人係膚淺,先係覺得「有少少深度但深唔晒」既好吸引。
唔關壞男人事

介紹黎識吓
劉明一身蟻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞