越戰後首次!美國航母明年停泊越南 意圖牽制中國

38 回覆
24 Like 1 Dislike
當年支那唔係好撐越共咩

一早反左面

反左面足足40年

中共仲出兵去越南玩大屠殺

支那夠收買柬埔寨皇室同親支首相洪森
洪森次次跳出黎幫中國解圍
當年支那唔係好撐越共咩

一早反左面

反左面足足40年

柬埔寨次次o係東盟會議上, 都係以破壞越南同美國、日本、澳洲o係南海既抗衡中國海上霸權既越美日澳戰略為榮
當年支那唔係好撐越共咩

一早反左面

反左面足足40年

柬埔寨次次o係東盟會議上, 都係以破壞越南同美國、日本、澳洲o係南海既抗衡中國海上霸權既越美日澳戰略為榮

越南買f-16既只有一個可能, 就係越共政府倒台同o係美國既南越僑民重返越南

越共2014年宣佈了結束一黨專政走上中共認為的邪路啦不過未有第一次政黨輪替姐
越南買f-16既只有一個可能, 就係越共政府倒台同o係美國既南越僑民重返越南

越共2014年宣佈了結束一黨專政走上中共認為的邪路啦不過未有第一次政黨輪替姐

等越南 真正有全國大選, 選出第二個黨上台先再算啦

越南同自由國家仲係爭好遠(雖然越南改革藍圖已經好過曬支共), 不過為左抗衡中國同唔想俄佬搶先o係金蘭灣插旗(雖然越南唔介意俄佬重返金蘭灣, 越南人對俄佬既好感度仲要超越新大佬美國), 美國先破例賣二手美國反潛機俾越南
胡志明同金日佢 都知道 支那講就好聽 咩 兄弟國

事實只不過中國想佢地做附庸

事實只不過支那想佢地做附庸
西藏人的悲劇就係做九皇漢支那的附庸

事實只不過支那想佢地做附庸
西藏人的悲劇就係做九皇漢支那的附庸

胡志明仲話寧願聞法國人既臭屁都唔想做中國人既亡國魂(好似係)

胡志明同金日成只係借支共過橋

之後越南變成日本之類既親美國家同圍堵中國既前鋒

越南 應該係變成80年代既中共

當時中共改革開放之後, 加入美國陣營, 一齊圍堵蘇聯

越南 應該係變成80年代既中共

當時中共改革開放之後, 加入美國陣營, 一齊圍堵蘇聯

之後美國同日本養肥左中共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞