撩耳仔搞到要入醫院

249 回覆
40 Like 689 Dislike
係啊,所以我都係由得佢地就算,唔會上心
已經係無常識個類
其實橫掂都係去醫院先搞得掂,個分別只係坐的士定救護車去咁解根本就唔算濫用,而係有依個需要先會去用
最好笑,有D人話要手殘腳殘先好call白車,HA邊條例咁規定?如果咁高門檻,不如鎖架消防車喺消防局拍烏蠅喇如果人人都咁叻自己醫到自己診斷到自己身體唔舒服,咁要醫院嚟做咩?改起批鬥場俾你班友嚟將所有call白車嘅人遊街示眾喇
冇錯,你有身體不適就有權call白車,否則市民連監犯都不如,大把懲教署車車出車入D監犯,又唔見佢哋班友仔屌佢哋濫用?
佢唔通同你在場互屌 你態度又唔係差 咪咁講
其實大撚把少數族裔亂咁用急症室啦...大陸人都係咁啦...一講真香港人肯等有乜問題?
抵撚死。

濫用就濫用啦
你行得去睇私家點會去唔到急症
個個好似你咁
有真正危急嘅人士分分鐘比你啲仆街害死
灌油一陣再打側就會流番出黎
你肯放啲犯出嚟佢地自己去埋外國都得添呀
Happy撩ear
真人真事

我試過撩耳仔
突然個膠棒瓜到耳 不過慣手順便撩多幾下
再瓜多幾下 先自然反應識即刻收手
拎支撩耳棒 望一望 發現冇棉花
當下仲以為自己只係唔好彩拎咗支生產缺陷 冇棉花嘅撩耳棒…

之後起碼過兩三年
有排成日頭暈 排耳鼻喉科
個專科醫生例牌照一照耳仔先
先見到有啲嘢塞住個耳仔
夾返出嚟 係黃過黃金嘅棉花
不過同頭暈無關 照樣要做其他檢查

睇醫生嗰日已經諗返
應該就係當年既早幾年 甩咗舊棉花入耳仔 愈督愈入…
頭暈可大可細,個醫生有冇寫信叫你去照埋磁力共振
咁樣call白車,你on9定低能?
真人真事

細個意外塞咗棉花入耳仔 當刻用手撩 照鏡都望唔到 以為自己feel錯
冇理幾年

之後大少少 有段時間頭暈 轉介睇耳鼻喉科
咁啱個醫生例牌check耳仔
先見到有啲野塞住 夾咗個棉花出嚟 黃到發金
嗰時舊棉花已經塞咗幾年

其實私家耳鼻喉科你聽日睇都得啦
銅鑼灣旺角樓上醫生大廈嗰啲好多
使唔使咁心急睇急症
上面我講「照樣要做其他檢查」 其實就係磁力共振
邊個牌子?
我由細撩耳撩到大未試過甩
我試過跌左條頭髮入去
濫用白車同濫用急症室唔識分?
再講少數族裔同大陸人亂咁用就等於無問題 咁你係貶低自己人格
我都試過,叫我fd 用枝好幼長嘅尖鉗
再加電筒照,鉗到出黎,塞得超入
牌子建議買Lily Bell,藍色款,百佳有賣
我都試過 。係香港比五百蚊去採耳撩番出黎
濫用急症室同濫用救護車係兩件事
下次直接黑箱車啦,爽死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞