陸永11歲大女赴英國升學 太太Reina感不捨

122 回覆
17 Like 297 Dislike
農夫成員陸永和太太陳莉娜(Reina)於2011年奉女成婚,先後誕下大女陸一穎(Hannah)和細女陸一心(SimSim),一家四口相當幸福美滿。轉眼間大女Hannah已經11歲,明年將升讀中一,Reina昨日(7日)在社交平台透露大女兒將赴英國升學,更坦言非常不捨。

Reina在社交平台貼出與Hannah在車廂中的合照,相中見她坐在前面,而囡囡則坐在後排,只見Hannah 已經長得亭亭玉立,充滿少女味,Reina表示囡囡將赴英國留學,大感不捨的她現左每天也要影一張母女合照留念,「Hannah應承媽咪,去英國之前每日都同媽咪影一張相。仲有幾個月就要離開屋企,全家都開始唔捨得大家,嫲嫲話『我都唔捨得啦』,得閒要同爺爺嫲嫲見多啲面,飲多啲茶!」有網民問細妹SimSim 會否都一起去留學,Reina則回覆說:「再過多年先。」

BNO移民🤭🤭🤭🤭🤭
我好守法, 等多五年佢就知道味道
嚇死以為見到阿Gao
唔通食連登仔咩
腸少食洋腸
仲未有把曲嘅間尺睇下
點解藍陸永唔係送個女上北京上海讀書而係去英國俾錢人賺???
腸少食洋妹
點解唔返祖国讀?
北大清华不够好??
脷疊脷不堪追,願莫問那誰
綠永大情人

你咁幽默應該食到40路
射喱眼?
反了反了
露馅了
黄尸赚蓝人钱 最终都系崇洋格
我又再講多一次
好多人話陸永老婆係雞係公廁

但我要幫佢澄清,佢唔係雞,而係公廁。

雞係為世所逼,為生活,為養家。
公廁係為興趣,為剌激,為開心。

請大家唔好侮辱高尚嘅妓女。

想講好耐,好多男人成日一開口就鬧人係雞,其實雞同公廁有好大分別。响香港呢個福利城市,港女根本無需要為生存而做雞,佢地周圍比人屌唔係為錢,係為快樂。

雞係痛苦,委屈,為咗微薄嘅肉金,即使肥矮醜禿酸叔臭都要比佢責,幫佢含。而公廁係可以選擇對手,而且過程係歡愉,享受。
食英國曲尺
做咩唔返大灣區升學?
綠永帽永綠
身體誠實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞