[SDGO] SD高達Online 私服資料整合及討論

103 回覆
28 Like 0 Dislike
兩個服個ping數高唔高/穩唔穩定?
多魯1個頭甩咗?
海豹Server喺日本, 香港連大概54-55ping左右
星米Server喺韓國, 香港連大概50-51ping左右
至於穩定度方面, 因為我好耐無玩星米服, 所以有啲難答, 但理論上應該差唔多
https://www.youtube.com/watch?v=imbPV6CJFhk

係呢部黎, 無記錯係今年愚人節出既
原來是咁,多鴨基斯 I
我自己都有遇過, 星期六或星期日大概晚上10-12點後會瘋狂出現爆ping情況, 之前有check過好似係自己ISP同海豹Server連線之間有問題, 但問過HKBN又無查到問題

如果師兄係用HKBN既話, 可以試試跟佢地提供既檢查方法, 將下面啲資料回報比佢地睇睇係咩問題
https://www.hkbn.net/personal/cmsdata/content/queryPdfContents/i6szc6NKB7mxO7WO2aiml0UNe9cnOx75QTQRrLrgsk.pdf
英國連應該至少200+ping?
始終私服都係P2P連線為主, 如果太高ping既話基本上啲人好難格羸
呢個我諗要睇房主接唔接受到, 我自己平時見玩常規/少人嗰陣就應該會比較少踢人既
想問下有無得校大個遊戲顯示?
樓主不如開個dc 起碼平時夜晚有港人內戰局
師兄係指較大Resolution嗎?
見有幾位Ching問有無dc/tg group
所以開咗個簡單既dc Group, 可以喺入面問野或者約戰
https://discord.gg/wNNMnU5v
邊個ser多人啲
星米會比較多人, 因為多韓國人
想問下果啲機體係咪要狂抽?

見到救世高達但黑影左
呢兩個私服既扭蛋機內容都唔係跟原廠既
DC有對應既扭蛋機列表
你可以喺入面見到救世高達喺邊部扭蛋機, 例如海豹服就抽9號
星米服韓仔gm揸莊偏坦韓國人,本身有不同語言dc channel公告出曬中英文@everyone,依家陰陰濕濕唔@人又淨係講英文就算,更新左啲咩又可能短短地一句算無太多解釋

然後又成鳩日陰陰濕濕改原廠機設定六圍武器,啲新機又唔撚比人買要人瘋狂抽部蛋機,個機率就算有錢都抽到你傻,又可能會歪,已棄星米服
Thank you
LM
笑死
人多都想回歸玩下
只不過想問係咪個個服都好易LAG同斷線
最早開果個私服最正,完全唔怕LAG,可惜著左草
而家果D全部殘端黎,玩兩玩就彈
無計只可以話對佢地黎講韓國人嗰邊係最大客戶群
呢個都係其中一個我選擇轉去海豹服既原因
當年山寨矮達私服出果陣多人玩,之後呃錢走人到痛海豹服,平日就少左人,之後慢慢又無再玩
兩個服我都有玩, 我就覺得唔算太易Lag同斷
你可以先試玩下睇睇
據我了解而家比較多人既幾個server應該都唔係正服端黎
而家全部都係殘端黎
無得打任務,易斷線
有人KEEP住正服唔放出黎
訓前推一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞