[SDGO] SD高達Online 私服資料整合及討論

102 回覆
28 Like 0 Dislike
童年回憶
冇玩幾年,依家啲原創咁癲
好懷念
當初仲有幾張圖紙未做就執咗
強機放晒去扭蛋
訓前推一推
目前海豹服既原創機體一覽, 部份屬於原廠遺產(例如趙雲飛影閃, 機武帝曹操)
有無師兄開個香港人dc玩sd私服?
回鍋入街場比人屠到仆街。
圍內起碼可以熟悉返基本功先。
訓醒推一推
另更正一下, 星米服抽A-C的原廠機體並唔係免費, 而係每抽4千G
簡單黎講就係所有機都要靠對戰賺G幣抽或者買(不論原廠定原創機)
會唔會有個香港人玩既dc/ tg 交流下的
年幾前仲係玩龜霸服
無魔改全機體
人最多,當然全部大陸佬
因為道具都免費,成班老屎忽好撚難打
利申港服手動中校,不過唔鐘意用道具
比隱形紅閃撚打到仆街
龜霸服嗰邊我無玩唔係太清楚, 不過海豹同星米都係有指令可以禁道具既
不過星米就比較少禁道具, 海豹就比較多
我諗應該同本身各個地區正服嗰文化有關, 以前大陸同韓國server都係玩開道具, 反而港台就比較少(係港服臨執前派一大堆免費野啲人先開始玩道具)
暫時未有, 之後應該會考慮開返個, 目前如果有咩問題既話可以喺度問, 我會盡量幫手解答, 順便推下Post
有冇炒米粉服邀請碼可以送一個黎
大家玩邊個ser
海豹服ENROLE 唔到..
我睇返好似上個月停咗invite code申請了, invite指令唔work
應該要跟返張form dm嗰admin申請開account
我目前係玩緊海豹服
已經唔識玩
係點enroll唔到法? 照道理開account應該搵返個召喚bot打指令, 再跟返佢格式就應該開到
如果都唔得既話可以試試去Faq頻道問一問
感謝,聽日再搞 宜家玩海豹服 愈玩愈頹
始終呢隻Game玩得既大部份都係老手, 如果初初回鍋唔能夠好快pick up返收刀, 甩彈, 移動射呢啲比較基礎既技巧既話, 會好容易比人打爆

海豹服有個好處就係每晚有1-2間固定既常規房, 基本上房主都唔會點睇技術, 而且又無死亡數限制, 可以趁呢個機會先學返啲基本功, 至於啲技巧基本上可以參考返上面條教學影片
訓前推一推

提供少少我個人同身邊網友覺得比較適合新手/岩岩回鍋既Ching上手既A-C機

近距離: AR Z plus A1, 黑突, 劍西, 磨修羅生
中距離: 鳳凰飛翼, Age 1 Normal, AS百式, 熊叔鐵人, AR S高達
遠距離: V dash, 魚雷力天, 杜賓狼UC, 希琳, 強化zz
可能我個網廢
連海豹有時好高ping
如果唔係會成日打
人在英國係咪注定玩唔到?
上年玩過一排勁高ping
去到邊都比人踢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞