[公投] DSE 失敗者 HD都入唔番u 報HD既工無回音 係咪垃圾

65 回覆
2 Like 36 Dislike
由第二步開始已經係

我HD都2.98有3架

認真 出邊大把3.3-3.4 升唔到u 搵野做

都係果句,我覺得自己睇圖睇數能力唔差,唔明點解無interview

你地入翻ugc就睇人唔來起人地

請問邊句睇唔起人地
唔垃圾
好叻仔

我都覺,樓上話我垃圾果班,我都覺得佢地垃圾

你係我見過最醒目嘅人
你冇做錯
錯嘅係個世界

又唔敢咁講
只不過樓上果班垃圾,我未串佢佢地憑咩話我垃圾
唔垃圾
好叻仔

我都覺,樓上話我垃圾果班,我都覺得佢地垃圾

你係我見過最醒目嘅人
你冇做錯
錯嘅係個世界

又唔敢咁講
只不過樓上果班垃圾,我未串佢佢地憑咩話我垃圾

我apply TA 佢未接觸過我 點知我係垃圾喎
開始覺得樓主假膠
定我真心左

你都on9
我邊度假膠
樓上班自大既

比足面你地啦,再係到打飛機,我就真係費事同你地嘥gas
我sem 2開始有皮膚病,同腿傷。唔開心到極點,基本上我無friend知,收埋左好耐。而家叫話心情好左d
你係咪想我地安慰你讚你叻?

你亂咁睇低人
睇黎你都係垃圾
由第二步開始已經係

我HD都2.98有3架

都係果句,我覺得自己睇圖睇數能力唔差,唔明點解無interview

請問邊句睇唔起人地

不過都係果句,大家學習時嘅經歷唔同,我唔會因為咁而唔知自己能力去到邊
由第二步開始已經係

我HD都2.98有3架

請問邊句睇唔起人地

不過都係果句,大家學習時嘅經歷唔同,我唔會因為咁而唔知自己能力去到邊

巴打好彩你明白
成班入u既世界觀好窄,我覺得佢地無啦啦睇唔起人正垃圾
我諗我過多幾年有專業知識就到時笑你地班大學生仲讀緊
我諗我過多幾年有專業知識就到時笑你地班大學生仲讀緊

我嘅post嘅陳述係事實,你無得話我賴皮。總之就我無u fulltime offer啦
入ugc 邊忽難

我讀書選擇半工讀無offer姐

我之前只不過走堂導致gpa低左少少
仲有,我承認你地知識可能豐富我好多,我都仰望各位識咁多野,但唔洗下下針9話人廢又點。大家嘅位置都唔同,做嘅專業範疇都唔一樣,洗唔洗咁講野啊。
由第二步開始已經係

我HD都2.98有3架

睇到依到相信大家都清楚點解無interview
樓主試下仙女散花 總會有機會
但你HD應該有工作推薦 連學校推薦個d都無?

一來我apply佢 technician assistant後無interview inviting,所以我有無料佢係唔知。二來,用你個19邏輯諗,如果請一定係有料,如果有料但無被揀中就變左無料?
由第二步開始已經係

我HD都2.98有3架

睇到依到相信大家都清楚點解無interview
樓主試下仙女散花 總會有機會
但你HD應該有工作推薦 連學校推薦個d都無?

一來我apply佢 technician assistant後無interview inviting,所以我有無料佢係唔知。二來,用你個19邏輯諗,如果請一定係有料,如果有料但無被揀中就變左無料?

我係講理性邏輯。第一,我清楚自己能力位置,無人地讀書咁叻咪做科文或者判頭囉,唔一定要攞ir牌做engineer,更加唔會話讀唔到8大就係垃圾呢d自以為好撚勁嘅說話。第二,我都講過,入唔到mtr ta唔一定代表你能力問題,可能係佢需要ee多d又或者係唔夠快報名。
以為同你地講道理會明,點知原來都係無用,仲話我寸,喂~好心啦,唔係咁下..
發覺上面班連登仔視野狹窄

以為自己入八大好勁
發覺上面班連登仔視野狹窄

以為自己入八大好勁

我回你第一個point先,讀書無咁好嘅其實行半工讀係理所當然嘅事,呢個係一個選擇黎。當然有d人可能直接做野唔讀書,有人可能會報full-time top up。咁至於你覺得我垃圾,er...哦,我都覺得你係一件垃圾。
又要問又發爛渣
咩料
又要問又發爛渣
咩料

你似係想玩LF2多過討論喎師兄,你無咩野嗎
又要問又發爛渣
咩料

你似係想玩LF2多過討論喎師兄,你無咩野嗎

又要問又發爛渣
咩料

你上雷台打拳會唔會預自己會輸硬?我唔會sor
入ugc 邊忽難

我讀書選擇半工讀無offer

咁其他人都只係選擇努力讀書升返ugc唔繼續做垃圾姐
你留意返t a個要求啦,係 for higher diploma人士申請架,咪乎合資格囉。仲有,學歷係維一嘅指標睇有無料?工作經驗,牌呢?仲有,hd 可以再進修架,遲d分分鐘競爭力仲大撚過啱grad嘅大學生啦
入ugc 邊忽難

我讀書選擇半工讀無offer

咁其他人都只係選擇努力讀書升返ugc唔繼續做垃圾姐

你又知我無?我係指出對你睇法有保留,唔係有心寸你,所以唔好誤會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞