[一定支持張生!] MC張天賦討論區(23)|This is MC-Live at Victoria Harbour

1001 回覆
30 Like 20 Dislike
Old fans表示不意外啦
佢地一直試緊大家底線 同 等一個時機者
條八婆好早好早好早(Mike 上大陣個排)已經開始同fans打底 隔唔中一兩句話傳下教咁
小圈子gp 個班死忠就更加唔駛講
:張天賦只係唱歌其他野咩都唔理既3歲 只要有錢錢有得唱歌有得食有得訓有得打機就得

我覺得香港artist返大陸其實都無可厚非
最令人反感係班fans同某d香港人既雙重標準 龍門任搬
底線只會越黎越低 or 保持,唔會高返
而雙重標準就不留都有
香港人特色來
條八婆維穩維得好撚肉酸
嗰啲賦賦淨係鍾意唱歌 靠佢去宣揚廣東歌嘅言論真係好嘔心
大陸演唱會只係巡迴既其中一站
佢仲會去其他國家演唱會既
佢暫時只係去做演唱會 又唔係去上綜藝上春晚
大家唔洗咁擔心啦
同公司既衛蘭DJ都只係去開演唱會商演 冇上綜藝 冇做d核突奶共野
其實自己偶像可以衝出香港俾更多人認識 唔係應該值得開心咩
我唔係維穩嫁
唔擔心亦唔論到我地擔心啦
純粹覺得上就上 都預左
只係覺得某堆fans唔需要講太多救世主咁既言論
點解開show得 上綜藝唔得?
大陸綜藝有咩問題? 冇睇
放心 佢直頭會成為下一個主力返大陸發展嘅歌手
佢試左好耐啦 由去澳門開始已經試緊
宜家首September with you直頭用大陸口音唱
成首啲中文都喺到捲舌 捲佢老母
廣東巡迴演唱會
柒撚到
講緊咩?9月佛山?
都話仲有其他國家

睇到真係笑出聲
可能下次係東莞演唱會
Btw 睇地圖先知原來廣州都幾遠
澳門即日來回都差唔多6個鐘
廣州會唔會要8個鐘
塞車+多人嘅話都差唔多

上次澳門即日來回已經好辛苦,返廣州真係咪搞
終於有新live J下無新歌都開下ig live唱下cover好冇
https://www.youtube.com/watch?v=y6ZpIDp10DA
https://www.youtube.com/watch?v=3fTpTw1EvMo
你知唔知gem 同千嬅都係華納?
你知唔知佢哋幫華納搵幾多錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞