[一定支持張生!] MC張天賦討論區(23)|This is MC-Live at Victoria Harbour

933 回覆
30 Like 20 Dislike
係 今年唔玩膠男歌手應該入到5強 因為mirror真係有人氣下跌

不過歌… 世一就預咗輸 同上兩年入圍的記憶棉同老派冇得比 同埋隱形遊樂場都有意義啲
睇到結果果刻真係有啲灰
不過講多都無謂
唯有下年再努力啲啦
今年拎個男銀
下年挑戰男金
上兩年都入到
要玩到好似鏡粉咁有組織去擺街站
大部份賦二代:我只係想聽MC 唱歌咋
我都想MC贏
但搞到跟住鏡粉D行為做係咪有D自貶身價
我情願等到一日佢真係有首歌大紅
人人都覺得係正先嬴咪重好
佢地個vibe 不嬲咁

其實Mc 有好大部分fans base係因為佢唱歌好聽而鐘意佢
並唔係個個都會好似隔離咁盲目式追偶像

我尊重有人選擇放mc 係自己既阿爸阿媽甚至人生之上但無需要批鬥無好似佢地咁做既人
聽歌明明係娛樂,要搞到咁有壓力有時反而會推得人地更加遠
但黑眼圈又好似加深左
掛住打機
定掛住玩狗
《Channel音樂》MC張天賦《救命稻草》❤️關鍵時候奪下救命一冠⭐️⭐️

來到今年最後兩個星期,MC張天賦剛剛在商台「903專業推介」勇奪了非常重要的一個冠軍!《救命稻草》成為本星期的叱咤冠軍歌,換句話說,他與Ian陳卓賢及Jason陳柏宇打個平手,今年同樣坐擁三首叱咤冠軍歌,男歌手金獎有得爭!雖然叱咤是計實際總播放數字,冠軍也不一定代表什麼,但始終在某程度上都有少少反映。

在這個相對勢均力敵的形勢之下,下星期最後一週的冠軍非常關鍵。假如下星期的冠軍屬於Ian或Jason,那就精彩啦!拭目以待!相信MC忠粉一定會為他集氣!

撰文: Andy

==========================
🎤HONG KONG SINGER CHANNEL🎤
💛讓每一個人唱出心聲💛Let Everyone Sing From Their Heart💛
Follow我哋👇🏻👇🏻🥰🥰
▶️Facebook: Hong Kong Singer Channel
▶️Youtube: hksingerchannel
▶️Website: www.hksingerchannel
▶️Instagram: hkscchannel

#hksingerchannel #hongkongsingerchannel #香港歌手 #hksinger #hksinging #hkscchannel #hkig #救命稻草 #mc張天賦 #mc #張天賦 MC 張天賦 MC 張天賦 HK Fans Club ZOOÉ - 賦二代 賦二代 Support Mc
希望有男銀啦
乜而家連男銀都危咩
唔知呀
冇人知903玩法到底係點
Firm男銀啦
無得上台唱歌有啲sad
十大都冇?
世一唔知有冇啦
覺得佢好似有特別練咬字發音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞