Live 煎牛扒

155 回覆
23 Like 2 Dislike

其實有無巴打可以分享下慢煮,時間較幾耐同溫度係幾多度,最後火熗定pan?

我用55度 1小時
但最後用pan ,大火每邊一分鐘
但入面會熟熟地
食開一吋厚肉眼
其實有無巴打可以分享下慢煮,時間較幾耐同溫度係幾多度,最後火熗定pan?

我用55度 1小時
但入面會熟熟地
食開一吋厚肉眼

一定係pan

琴日慢煮既

想食

我用55度 1小時
但入面會熟熟地
食開一吋厚肉眼

一定係pan

唔係火熗好d咩

我用55度 1小時
但入面會熟熟地
食開一吋厚肉眼

一定係pan

唔係火熗好d咩

無咁香
用pan 會成個廚房都香噴噴

琴日慢煮既

巴打你慢煮用機煮? 貴唔貴呀部機

我用55度 1小時
但入面會熟熟地
食開一吋厚肉眼

一定係pan

唔係火熗好d咩

無咁香

建議白鑊燒到起煙,正反各廿秒收工。

我用55度 1小時
但入面會熟熟地
食開一吋厚肉眼

一定係pan

唔係火熗好d咩

無咁香

建議白鑊燒到起煙,正反各廿秒收工。

我52度 1小時
上邊有圖
Pan脆好多
火槍整過一次不了
我慢煮完都牛油香草做sealing
介紹大家去西環士美菲街市入去電梯左手邊第二間凍肉鋪
見到幾個麻甩叔叔就啱
有angus, 有prime, 有angus prime, 有sirloin, ribeye, tenderloin
平到仆街
平時買親都起碼1.5寸厚
大學住宿舍食咗四年
見到幾個麻甩叔叔就啱
有angus, 有prime, 有angus prime, 有sirloin, ribeye, tenderloin
平到仆街
大學住宿舍食咗四年

可惜唔係西環
見到幾個麻甩叔叔就啱
平到仆街
大學住宿舍食咗四年

近我
咩價位
見到幾個麻甩叔叔就啱
平到仆街
大學住宿舍食咗四年

可惜唔係西環

搭車去買都抵
見到幾個麻甩叔叔就啱
平到仆街
大學住宿舍食咗四年

近我
咩價位

佢賣angus$110一磅,prime$150一磅到,唔係好記得唔同部位幾錢,但係都差唔多
用邊款煎pan最好?
聽日去759買塊先
想問下大家買牛油買有鹽定冇鹽 上次亂揀
同埋係咪落多d牛油會多汁d?

首先牛油同汁係無乜關係
牛油方面我覺得煮餸無鹽會易用啲
講起慢煮
第一次同fd去間叫慢煮工房嘅餐廳試下幾特別

我屌,慢煮都可以煮到well done真係痴撚線,牛羊雞都係又硬又鞋

唔好食
似食橡膠

我揀有鹽

啲汁真係好正 用黎送飯食都得

不過釨肥

食到變雞翼肥閪

琴日慢煮既

巴打你慢煮用機煮? 貴唔貴呀部機

上anova官網799連運費
55度1小時 medium
我再用pan 加garlic n butter
買唔到rosemary無加 sear每邊45秒左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞