有冇人記得當年Keroro有幾紅

565 回覆
2006 Like 30 Dislike
睇個post發現原來都有幾多人鍾意媽媽大人
好掛住奇趣杯
上面隻雪糕杯永遠都勁難抽出嚟
識,好細過嗰時已經開始睇
但係初小嗰時被老母迫逼去補習,冇時間睇卡通
之後成套嘢就喺我個腦入面消失
睇到依個po先醒返起依套嘢
所以就係話做佢個仔好慘

嗰時已經好鍾意Kururu曹長
Dororo兵長存在感低到連名都錯埋

細個唔識大個先知係neta宇宙刑事
我人生第一次入戲院就係keroro軍曹大電影
其實Keroro係咪平時都係扮廢?
佢憑咩做小隊leader
頭腦唔夠Kululu黎
兵器唔夠Giroro 黎
近戰唔夠Dororo 黎
遠攻唔夠Tamama 黎
到人哋呀哥黎藍星要搶佢個位先認真,變返做一個軍曹
呢啲細個睇唔明
大個再睇返先發現串左唔少動畫,例如Eva
好似劇度有解釋過話地球太濕搞到佢變廢懶左,以前係K隆星係好撚勁既

呢個基地可以合做一個大Keroro

仲記得一開始要一盒一盒買咁買 之後佢出咗個透明版係有曬5個 lur咗啊媽好耐 佢話要考試考得好先買到
依家都想睇
聽講係出到後邊畫到冇晒橋先唔再出
日向老母
但係Kero zero都唔覺得佢係點㗎,不過keroro出大技嗰陣時係好勁嘅。佢老竇就真係勁啦!

好驚ban
完全唔關事keroro出嗰個年代大陸邊度有say?而且又唔係食佢哋個市場,係日本本土都人氣消失咗,佢哋評價Keroro係差啲成為國民動畫嘅動畫,後尾marketing問題啦
講到軍曹,係模型界:哩三部機體都未有新產品能超越啦

仰天合體咁都諗到真係痴撚線!
隻MKII 直頭係變形合體嘅極緻,最大缺陷只是可動性
隻計六六就改左善左可動性。

之後就只出過One piece chopper, 唔用stand都企唔穩,真係冇得比。
成套根本兒童不宜
同妖怪手表一樣,紅果時係大熱甚麼超過到PKM,但燒完就無以為繼
可能迷撚咗高達
頂,我記得有一集勁多洋蔥,就係keroro同嗰班朋友呢左一個地方,跟住有一隻舊嘅機械人好似叫robobo。跟住講咗一句我係robobo,大家嘅好朋友。不過我唔記得咗係第幾集。
可惜哩個系列cross埋Unicorn 都炒晒粉,個價由300一隻跌到$300三隻。第一隻中左伏,第二隻我都即刻唔落訂等佢出左先買仲平⋯
唔知仲會唔會出埋其餘果幾隻

呢個係我童年睇開有線兒童台,所以細個冇睇人地無線嗰啲卡通,佢哋睇百變小櫻,我就係睇乞嗤大魔王、魔法小米露 同人搭唔到嘴
但覺得兒童台真係好好睇好正,慶幸生起嗰個年代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞