有冇人記得當年Keroro有幾紅

565 回覆
2006 Like 30 Dislike
五隻青蛙型外星人侵略藍星嘅故事,搞笑得來又好睇,差唔多個個小朋友都會追,返學就討論劇情
https://youtu.be/XSo8Jwe9lGM?si=T9HrpuzP5Zka2cBH
除此之外仲出咗勁多周邊嘢,書包八達通套紙巾零食咩都有,紅到老竇老母都知咩嚟,嗰陣先知原來我放學之後睇嘅動畫都可以有咁多人識

Kero Kero Kero將得到世界
共鳴
明天應更好應更天晴~啲回憶返晒嚟
個期紅到差唔多個個都識
周街都係老翻同合作
同多啦A夢有得比
Get up, Get up, Get up 精兵都好勝
義勇義勇要出戰 一~拼~
要操縱未來 誓要出擊
越過了星空出征 要得到尊敬!
細個好鍾意Tamama
未知佢係囝之前
啲周邊周街都係,自己都有買過啲keroro筆記薄,首首主題曲到依家都記得點唱
佢個陣統治左藍星
依家仲有冇00後識Keroro

以前啲電影版,會專登入去戲院睇
去日本旅行,每個地方都有出keroro鎖匙扣
未播之前全班話除咗tamama之外嗰4隻勁樣衰,點知播之後全班沉迷
小學雞既我試過上堂同其他同學共鳴,比miss屌到仆街
唔知發生咩事完咗
多啦A夢老竇年代都睇緊
所以預咗好多人識共同回憶黎
但估唔到爆咗一套動畫紅到上一代人都識
Bandai成日借機係套動畫入面軟性間接宣傳Gupula,都算物盡其用囉!
記得有線同大台 首OP好似係兩份詞
佢前期玩neta玩得好癲 成日惡搞eva好撚正
後黎先真係兒童向
以前有好多Keroro大頭鎖匙扣,然後下面有得拉個身出嚟
佢出d cross over模型先正
手機鈴聲
我好鍾意首op
成日扮鄭嘉穎把聲去唱
我記得鄭嘉穎好似仲有一首Op 係同一個男藝人去唱
https://youtu.be/qlgjAdDvDWg?si=OtVpSYdLi_tlOO_3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞