【魔瞳】一次換眼,讓我變成魔鬼 (六)(簑)

1001 回覆
79 Like 4 Dislike
子誠係邊個黎已經記唔起了

音樂情人 鄭子誠
好耐之前喺紙言睇咗八九十篇
見咁多冇更新以為已經停咗 原來仲有
加油頂住喔,唔好爛尾
加油頂住喔,唔好爛尾

閘住加你個名
加油頂住喔,唔好爛尾

閘住加你個名

瑪利亞表示閘埋你個名
好耐之前喺紙言睇咗八九十篇
見咁多冇更新以為已經停咗 原來仲有

「有一次,協會在莫斯科圍剿一個撒旦教基地整整半個月,但依然攻不下來,便派了我去。那個時候大概是一月二月左右吧?我幾乎都沒印象那兒建築物的模樣,只記得雪下得很凶,四周只有白濛濛一片。我被帶到那撒旦教基地附近,一路上負責的軍官好像有詳細地講解地勢和基地構造甚麼的,但我也沒有聽進耳中,只是當車子停了,便單人匹馬,提刀直殺進去。不到半個小時,整個基地便再沒一個會呼吸的撒旦教教徒。」子誠頓了一頓,抖了抖煙,「之後,我滿身鮮血的走出基地,基地外的協會戰士看到我模樣,竟流露出比遇見撒旦教徒時還要恐懼的眼神。那一天,我沒有隨協會大軍離開,只是留在佈滿血的雪地,點起一根在撒旦教徒屍體身上找到的煙。」

子誠說著,語氣平淡,但從他的心跳,我卻聽得出他其實很在意,那天看到的眼神。

一時之間,子誠沒再說話,只是默默抽煙。

待整根煙燃盡之後,子誠將煙屁股彈到地方,然後轉朝我說道:「諾,我有些話,想跟你說。」
星期一待續
究竟子誠想講咩
人魔大戰
......
其實子誠已經知道主角一直做過既事?
打風出多d啦好無

咩事? 太耐唔

小諾逼到林源純自殺
不過我覺得呢個唔係主因
我認為係佢同李洪威(殺妻仇人)單挑到最後果陣時被人打暈咗,後尾可能係cctv睇返原來係林源純扑暈同殺埋李洪威所以冇哂生存意慾

咩事? 太耐唔

小諾逼到林源純自殺
不過我覺得呢個唔係主因
我認為係佢同李洪威(殺妻仇人)單挑到最後果陣時被人打暈咗,後尾可能係cctv睇返原來係林源純扑暈同殺埋李洪威所以冇哂生存意慾

仆街唔記得曬

咩事? 太耐唔

小諾逼到林源純自殺
不過我覺得呢個唔係主因

仆街唔記得曬

上個禮拜先重睇完

咩事? 太耐唔

小諾逼到林源純自殺
不過我覺得呢個唔係主因

仆街唔記得曬

上個禮拜先重睇完

你講完我先醒翻起有林源純

咩事? 太耐唔

小諾逼到林源純自殺
不過我覺得呢個唔係主因

仆街唔記得曬

上個禮拜先重睇完

你講完我先醒翻起有林源純

exact7ly

好似你個名咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞