PGDE 2024

264 回覆
15 Like 8 Dislike
有冇人收到HKU Econ PGDE嘅offer?
原來hku已經出咗interview,乜消息都無

希望其他有
拜下offer god
Cu派interview嘅準則係咩first hon但連interview都冇好灰
我曾經打過電話問過,職員話揀人一定係學歷+經驗優先,透露都唔少人1st hon之後又讀左MA/Mphil,或者做緊老師再報pgde,咁作為fg冇interview都好正常,雖然係件無奈嘅事。
HKU 小中有冇人收到Offer?🫠
HKU PGDE FT 英文已經收左 interview 通知?! fresh grad 表示無奈
搭單一問 想知如果副修翻譯 主修雜科
有無機會in到做老師 想做咗先pt補返個pgde🙏🏻
HKU PGDE Part time English Secondary 已收到conditional offer (condition純粹係要vet返啲certificates)
已收到ft conditional offer
CU FT/PT Econ 通常幾時出interview/offer?
去寄下信咪知。。
PGDE (early childhood) Feb 7 group interview 同筆試. 知唔知大約問乜 🙏

請問係邊間嘅interview?
HKU
想問如果冇收到f2f interview,係咪就等於明年請早?
FYI 而家淨係得CU 既video interview
屌你老母
唔撚係做教育就唔好扮野啦
全撚部流程都錯
副校同校長in first round??
啲主任廢架
篩嗰個係副校/校長
咁佢地咪好唔得閒
1st in 副校+主任, 2nd in contract就校長, perm就校董

如果1st in冇副校份, 你可以調頭走喇, 因為間學校副校好不負責任, 入到去都做死你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞