PGDE 2024

264 回覆
15 Like 8 Dislike
background
HKU English Language Second Up
一年ischool 一年local school T (Eng)
而家係英國QS20 schol讀緊inclusive education master
希望有hku pgde offer🥲
舊校ref letter寫明會請翻翻去做
uk 20 定全球20先 唔係全球嘅話都差好遠
global 20
2024 qs 10-21 都唔係uk學校喎
UCL
我身邊每年都有phd師兄一grad就去咗教書 全部都perm晒
想知如果喺中學做緊TA,之後去報小學嘅PT係咪冇機會?
六合彩都有機會中嘅
可以咁講
Postgraduate (Master/PhD/PGDE) 討論
https://t.me/pg_articulation

Postgraduate Offer Channel:
https://t.me/postgraduate_offer
想問下係咪每間院校嘅PGDE係英文要求方面都唔同?我見BU PGDE 要有IELTS成續,有啲院校就唔一定要IELTS
如果係科學相關嘅博士學位會容易啲
想問下中大pdge符合英語能力規定的學歷 係比abcd其中一個就得定全部都要比
我都想知,譬如a應該要比咩證明
另外想問吓幾時會出interview?
數同物理
唔好意思
想問下 grad左6年
非8大U grad, gpa唔過3
有冇成功例子係報到FT
無較育相關工作經驗 但係呢5年做到manager title(會唔會有啲幫助)
最近有啲迷罔想轉行 之前返過學校啲功課輔導班覺得ok想試吓
*教育
明白都係問下睇吓會唔會有成功例子 不過都想試試 買個機會
補個master話唔定有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞