[ViuTV]《馬友旅遊部》 星期一至五 23:00

1001 回覆
34 Like 10 Dislike
同意一開始係俾佢外型吸引
起碼靚得黎佢外型係viu入面都算獨特
睇落左佢性格都討好玩得
俾佐治色既反應睇得人好開心
馬友外佢之前有套戀綜做主持都做得好好
真,以為搭完車到步起碼有個景點task
點知乜都冇就抽籤走
覺得個問題係在於主席根本唔係一個人搭車 佢而家成team 人咁, 係辛苦, 但完全做唔到孤身上路既feel

而家俾觀眾既感覺係, 純粹係節目組無野做搵野做咁
我都覺爭少少
如果真係抽完籤就一條友揸住go pro出發,成件事raw d可能仲有趣
最後剪接可以一雞兩味,5玩綜藝野 vs 1玩真人show
最好6個可以輪住做5/1,咁就可以睇到玩果面,又可以睇到真果面

不過可能製作組擔心安全,所以結果1都係成隊crew咁去
戀愛staycation佢同強尼一姐都有來有往
鍾卓穎(I人)同啲「E人」拍檔 = 和諧互補

假如換左做 許寶恆(E人)啲節目會好喧譁
完全唔知做乜
幾耐未齊人拍節目
仲要搵玩唔知遊戲
一個人周圍走唔知去邊
5g加左件垃圾ash
睇完第一集
個旁白好煩
Yoyo 個樣夠乖夠女神
Sica 癲癲地俾佢上到位
Alice 感覺太姣係咩女 fans
Alice真心正
唔知點解唔多紅得起
因為Alice 除左拍住5g 馬友外
佢冇拎得出手嘅作品
就算係5g 馬友到 佢都唔算有亮眼表現
只係比連登仔j 仲要出去比唔算好靚

冇代表作 路人對佢嘅形象就會只係得姣
依d佢真係要努力同經理人幫幫手
點幫手姐 咪最多幫到有啲節目仔拍下 點幫到佢紅 唱歌 跳舞 口才 演技 樣 無樣出眾都仲有啲樣拍下咪算係咁 知自己定位就算啦 個個入行都紅得起咩 再加上佢都無咩資格紅
咁我覺得Alice其實個定位尷尬
唔好話紅 路人直頭對佢負面
經理人應該可以幫手flight下job?
同埋可以執下佢形象/打扮

佢冇其他位突出先係最大問題
講真 連登仔隨左讚佢正就讚唔到佢其他就知

我覺得要將鐘小姐o既job搶番o黎
如果將今年鐘小姐有份做o既節目, 全部換哂alice做, 會好睇好多
我寧願睇alice拍住ah gi, 拍住193, 拍住咖喱, 好過睇鐘小姐夾硬塞入o黎
問題係佢經理人肯唔肯幫手踢走鐘小姐?
唔通愛麗斯做八點煮餸節目,再送晨早黃金興趣班,拍靈探唔係個個都得

咁你寧願睇alice煮餸, 定睇鐘小姐煮餸?
之前有連登巴打直頭話見到鐘小姐煮餸, 就當堂冇哂胃口
你認為長者, 尤其亞伯, 鐘意睇alice多o的定鐘小姐多o的?
如果alice玩唔到靈探, 就其實唔需要埋怨自己唔夠機會囉
唔知乜o野係"i人", "e人"

不過鐘小姐一出場
大家一係屌聲四起, 一係索性唔睇
趕客o既人點做到和諧, 點做到互補?
煮餸節目唔需要很靚女,首要條件就係唔偏食,正如以前Kathy仔做都唔好睇,成日廚師整咗又唔係好願試食。就算好似雷師傅多數整出嚟多數很肥都唔可以抗拒,要找個唔抗拒食肥野又靚女主持很難。陪公公婆婆做節目,這類長者節目通常都很早,做咗都唔係太多人睇到,吃力唔討好。正如有南哥成日這類節目,攪到好似完全無曝光。
開波
開始喇開始喇……
開波
件衫好型,會著燈
白卡妹
不雅用語好大機會係佐治
坐到PATPAT痛
有排坐

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞