[ViuTV]《馬友旅遊部》 星期一至五 23:00

1001 回覆
34 Like 10 Dislike
一開始太多負面報導,其實佢都算多機會拍節目,viu對星4班女算好好,唔計鏡 同error,星4真係最好發展果批
周圍姣人又難教
所以一直冇得出歌
但發生係席身上成件事好合理
因為Alice 除左拍住5g 馬友外
佢冇拎得出手嘅作品
就算係5g 馬友到 佢都唔算有亮眼表現
只係比連登仔j 仲要出去比唔算好靚

冇代表作 路人對佢嘅形象就會只係得姣
依d佢真係要努力同經理人幫幫手
Alice有時差少少星味同獨特風格,有時佢ig 都會有些跳舞片,幾個女仔一齊跳舞其實分別都唔大,可能佢只係好彩,viu 簽咗而已
抽中青森
馬老母係有啲綜藝運
上次艾粒拎錯rundown
一來兩次負面新聞係有影響
二來未遇到啲比較多空間俾佢展示自己個性同特質嘅節目 (最多就係730同P1X3L 5G)
不過講真 佢發展已經好過唔少人
起碼叫喺呢個圈企穩咗keep住有嘢拍
一步一步行啦 急唔嚟
點幫手姐 咪最多幫到有啲節目仔拍下 點幫到佢紅 唱歌 跳舞 口才 演技 樣 無樣出眾都仲有啲樣拍下咪算係咁 知自己定位就算啦 個個入行都紅得起咩 再加上佢都無咩資格紅
簽左幾個之中,技能上冇優勢,不過都好過ash
咁我覺得Alice其實個定位尷尬
唔好話紅 路人直頭對佢負面
經理人應該可以幫手flight下job?
同埋可以執下佢形象/打扮

佢冇其他位突出先係最大問題
講真 連登仔隨左讚佢正就讚唔到佢其他就知
佢就算柒咗依然一啲都唔核突,仲好有喜感嗰下先犀利
Alice好撚正
真人show/遊戲類綜藝應該會幫到佢
另外拍劇方面 遲啲出街嗰套飛黃騰達佢戲份應該都唔會太少,可以留意下
(雖然呢套ivyso女一 大部份人都係睇佢)
如果係4+2唔係5+1就好 想睇D CP單獨相處
綜藝個類Winwin同sica始終比較搶
戲劇到就真係睇佢有冇突出表現
其實佢出道先2年都仲有時間嘅
不過對比同期簽左viu嘅女佢發展就一般

我就唔多信佢堆負面新聞 直頭覺得佢慘
但街客對佢嘅形象仲停留係d新聞到就真係災難黎
Alice真係要努力d表現
其實我覺得佢做主持係有潛質不過係要練下口才同應變,佢講野係有文有路同埋吸引到人聽落去
不過又咁講,佢好似仲keep住有個女團跳唱夢
Alice真心正
唔知點解唔多紅得起
因為Alice 除左拍住5g 馬友外
佢冇拎得出手嘅作品
就算係5g 馬友到 佢都唔算有亮眼表現
只係比連登仔j 仲要出去比唔算好靚

冇代表作 路人對佢嘅形象就會只係得姣
依d佢真係要努力同經理人幫幫手
點幫手姐 咪最多幫到有啲節目仔拍下 點幫到佢紅 唱歌 跳舞 口才 演技 樣 無樣出眾都仲有啲樣拍下咪算係咁 知自己定位就算啦 個個入行都紅得起咩 再加上佢都無咩資格紅
咁我覺得Alice其實個定位尷尬
唔好話紅 路人直頭對佢負面
經理人應該可以幫手flight下job?
同埋可以執下佢形象/打扮

佢冇其他位突出先係最大問題
講真 連登仔隨左讚佢正就讚唔到佢其他就知

我覺得要將鐘小姐o既job搶番o黎
如果將今年鐘小姐有份做o既節目, 全部換哂alice做, 會好睇好多
我寧願睇alice拍住ah gi, 拍住193, 拍住咖喱, 好過睇鐘小姐夾硬塞入o黎
問題係佢經理人肯唔肯幫手踢走鐘小姐?
唔通愛麗斯做八點煮餸節目,再送晨早黃金興趣班,拍靈探唔係個個都得
如果搵alice拍住V仔做節目有冇得諗?佢嗰晚好似好支持希晉
咁嗰對CP會太搶fo
而家一個人搭車,預期拍到乜?
第一日群馬已經冇嘢拍
一個人搭車預期拍到好沮喪 好慘咁囉
唔可以太開心
但拍到啲偶然遇到嘅正嘢就最好
係咪播3星期?
大力推上去!!!
可摸耳出足本版 出晒啲粗口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞